Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Νέα εμπειρία οδήγησης

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQA: Νέα εμπειρία οδήγησης

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Νέα εμπειρία οδήγησης

Mercedes-Benz EQ

Με δυναμικά χαρακτηριστικά επιδόσεων σε συνδυασμό με έναν ιδιαίτερα premiumαέρα στην συμπεριφορά της, η νέα EQA φέρνει μία συναρπαστικά καινούργια εμπειρία οδήγησης που μόνο η Mercedes-Benz μπορεί να προσφέρει στα προσιτά ηλεκτρικά SUV.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz μπαίνει δυναμικά στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, πλουτίζοντας την γκάμα της με τουλάχιστον 8 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι και το 2022. Το σημαντικότερο βήμα αυτής της πορείας είναι η EQA καθώς αποτελεί το πιο προσιτό εισιτήριο στον πλήρως ηλεκτρικό κόσμο της Μercedes-Benz. Αρκετά compact σε διαστάσεις αλλά με όλη την τεχνογνωσία και την premium ποιότητα που αρμόζει σε μία κορυφαία Mercedes-Benz, η EQA εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στην σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία και στην καθημερινή κινητικότητα.

Η EQA είναι το πρώτο ηλεκτρικό μέλος της επιτυχημένης οικογένειας των compact μοντέλων της Mercedes-Benz. Προσφέρει τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά της GLA, με την οποία έχει πολύ συγγένεια, και τα συνδυάζει με έναν αποδοτικό ηλεκτρικό κινητήρα. Η νέα EQA κατασκευάζεται στο Rastatt (Γερμανία) και στο Πεκίνο (Κίνα) για την εκεί αγορά. Τα συστήματα μπαταριών της EQA παρέχονται από την Accumotive, μία θυγατρική εταιρεία της Mercedes-Benz με έδρα το Kamenz. Το εργοστάσιο μπαταριών στο Jawor της Πολωνίας προετοιμάζεται να παράγει και τα συστήματα μπαταριών των compact μοντέλων Mercedes-EQ.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement
Advertisement

Η EQA σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει μόνο στην έκδοση EQA 250. Η έκδοση αυτή εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων και 375 Nm ροπής. Η ιδιαίτερα εξελιγμένη ενιαία μονάδα κινητήρα-κιβωτίου eATS εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις στην EQA (0-100 km/h σε 8,6 δευτερόλεπτα) παρέχοντας επίσης εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας, όπως την αστραπιαία απόκριση στο πάτημα του γκαζιού ή την εντελώς αθόρυβη λειτουργία. Ουσιαστικά πρόκειται για μία εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης, η οποία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα δυναμικά χαρακτηριστικά επιδόσεων με έναν πολιτισμένο οδηγικό χαρακτήρα, σε μία νέα εποχή κινητικότητας που δίνει εξίσου μεγάλη σημασία και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Advertisement

Η μπαταρία που τροφοδοτεί τον κινητήρα είναι των 66,5 kWh η οποία παρέχει αυτονομία 426 χιλιομέτρων (WLTP). Η συγκεκριμένη μπαταρία είναι κατασκευασμένη σε δύο επίπεδα, αποτελείται από 5 ξεχωριστά στοιχεία και είναι ιδιαίτερα συμπαγής σε διαστάσεις και με μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα. Τοποθετείται κάτω από το δάπεδο σε μία ειδική προστατευτική κατασκευή με μεγάλη αντοχή στο ενδεχόμενο σύγκρουσης, και λειτουργεί και ως δομικό στοιχείο του αμαξώματος, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την κορυφαία στρεπτική ακαμψία του πλαισίου της Mercedes-Benz.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Ο ισχυρός εσωτερικός φορτιστής των 11 kW σε συνδυασμό με την δυνατότητα φόρτισης έως και 100 kW σε ρεύμα DC, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία πολύ γρήγορη φόρτιση και μάλιστα σε ένα μεγάλο εύρος φορτιστών δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης. Είναι ενδεικτικό ότι χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για να ανέβει η μπαταρία από το 10% έως το 80% της ενεργειακής της χωρητικότητας σε ταχυφορτιστή DC. Ενώ σε οικιακό wallbox των 11 kW απαιτούνται 5 ώρες και 45 λεπτά. Όπως και σε όλες τις άλλες ηλεκτρικές EQ η Mercedes-Benz παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας της μπαταρίας για 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Στην χώρα μας, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Elpedison και του προνομιακού προγράμματος Drive Green Welcome με πολλαπλά οφέλη για τους πελάτες, η Mercedes-Benz Ελλάς προσφέρει σημαντική επιδότηση για την αγορά ενός «έξυπνου» φορτιστή. Παράλληλα, καλύπτει τις ανάγκες φόρτισης της EQA στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο, επιδοτώντας την ηλεκτρική ενέργεια (εφόσον οι πελάτες διαθέτουν οικιακό μετρητή ρεύματος & έχουν συνάψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Elpedison).

Advertisement

Οι πελάτες που θα επιλέξουν την EQA, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150€ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge. Με το Mercedes me Charge, έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης AC και DC στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης, 3 εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές (DC) και με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Με την εγγραφή τους στο Mercedes me Charge, οι πελάτες επωφελούνται από μία ενιαία & σταθερή τιμολόγηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία
Mercedes-Benz EQA: Με εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο
Τα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού της Mercedes-Benz EQA