Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Μercedes-Benz EQA: Μοντέρνα πολυτέλεια

Ελλάδα 3:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μercedes-Benz EQA: Μοντέρνα πολυτέλεια

Mercedes-Benz EQ

Μercedes-Benz EQA: Μοντέρνα πολυτέλεια

Mercedes-Benz EQ

H νέα EQA αντιπροσωπεύει την επιτομή της τεχνολογικής εξέλιξης. Δεν παύει όμως να είναι μία γνήσια Mercedes-Βenz σε ότι έχει να κάνει με την πολυτέλεια και την άνεση.

Advertisement
Advertisement

Αν το ηλεκτρικό background της EQA είναι αυτό που αναμενόμενα κερδίζει το ενδιαφέρον, το σίγουρο είναι ότι η εταιρία έκανε τα πάντα ώστε το ηλεκτρικό SUVτης να παραμείνει ένας γνήσιος εκπρόσωπος της κοσμοθεωρίας της Mercedes-Benz σε ότι αφορά την πολυτέλεια, την άνεση και την premium ποιότητα που απολαμβάνουν οι επιβάτες της. Και το κάνει με έναν ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, εξοπλίζοντας την EQA με ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στην αγορά, δημιουργώντας ένα σύνολο υψηλής τεχνολογικής και αισθητικής απόλαυσης.

Η EQA 250 έρχεται με πολλά καινοτόμα συστήματα και έναν πληθωρικό βασικό εξοπλισμό όσον αφορά στην άνεση, στην ασφάλεια, και στην λειτουργικότητα. Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός της περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως οι προβολείς LED high Performance με σύστημα Adaptive Highbeam Assist, τη λειτουργία EASY-PACK για το χώρο φόρτωσης με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων, καθίσματα άνεσης με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, κάμερα οπισθοπορείας για αυξημένη άνεση και καλύτερη οπτική στην όπισθεν και ένα σπορτίφ, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement
Advertisement

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα λίγο μετά την είσοδο της EQA στην αγορά, θα διατίθεται η έκδοση Edition 1. Η εξωτερική εμφάνιση αυτής της περιορισμένης, ειδικής έκδοσης συνδυάζει στοιχεία του πακέτου εξοπλισμού Night με στοιχεία από τη γραμμή AMG, ενώ η ξεχωριστή σπορ εμφάνισή της ολοκληρώνεται με ζάντες 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν το διακοσμητικό ταμπλό με φωτισμό στο φόντο και οι μπλε διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και στις πόρτες. Tα δερμάτινα καθίσματα είναι σε χρώμα “neva grey”, με διακριτικές ραφές στο χαρακτηριστικό χρώμα της Mercedes-EQ, Pure Blue.

Advertisement

Με την EQA, προσφέρονται δυο εναλλακτικές γραμμές εξοπλισμού, η Electric Art και η AMG με οπτικό πακέτο AMG στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό. Επίσης προσφέρονται τρια διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού, ώστε να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο ο αγοραστής της στην επιλογή στοιχείων εξατομίκευσης του αυτοκινήτου του:

– Το πακέτο Advanced (περιλαμβάνεται στην έκδοση Edition 1) προσθέτει στοιχεία άνεσης και ασφάλειας επιπλέον των βασικών χαρακτηριστικών της EQA. Στο εσωτερικό, δύο οθόνες 10.25 ιντσών συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν μία ευρεία οθόνη (Widescreen Cockpit). Ο οδηγός υποστηρίζεται από συστήματα υποβοήθησης όπως Blind Spot Assist, το πακέτο καθρεπτών και το πακέτο parking με κάμερα οπισθοπορείας.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

– Το πακέτο Premium επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Advanced προσθέτει ασύρματη φόρτιση και σύνδεση μέσω Bluetooth, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό Thermotronic, πακέτο άνεσης Keyless Go, προηγμένο ηχοσύστημα advanced Sound System, MBUX – πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, θερμαινόμενα καθίσματα.

Advertisement

– Το πακέτο Premium Plus επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Premium προσθέτει μία πανοραμική οροφή, το ηχοσύστημα Burmester® surround, το πακέτο πάρκινγκ με κάμερα 360° μοιρών και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με λειτουργία μνήμης.

Η τιμή της νέας EQA στη χώρα μας ξεκινά από τα 39.992 ευρώ προ φόρων και με τα προνόμια από το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”. Η βασική έκδοση έχει ιδιαίτερα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού το οποίο περιλαμβάνει:

– Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών
– Προβολείς LED High Performance
– Επένδυση με συνθετικό δέρμα / ύφασμα
– Πακέτο άνεσης καθισμάτων με υποστήριξη μέσης 4 σημείων
– MBUX multimedia σύστημα με 2 οθόνες 7.25 ιντσών
– Ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων
– Κάμερα οπισθοπορείας
– THERMATIC αυτόματος κλιματισμός
– Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών
– Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
– Ενεργή υποβοήθηση πέδησης
– Πακέτο φωτισμού και ορατότητας
– Ράγες οροφής αλουμινίου
– Καλώδιο φόρτισης 11kW για wallbox
– Καλώδιο φόρτισης για οικιακή πρίζα (σούκο)

Πληθωρικά εξοπλισμένη και ψαγμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, η EQA φέρνει το DNA της Mercedes-Benz στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης και μάλιστα στην πιο προσιτή έως τώρα εκδοχή της. Ιδανικός συνδυασμός προηγμένης τεχνολογίας και ασύγκριτης πολυτέλειας που συντηρεί την ηγετική παρουσία της εταιρίας και στη νέα εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Διαβάστε επίσης:
Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση της Mercedes EQA
Mercedes-Benz: Παραγωγή 2 νέων ηλεκτρικών SUV στις ΗΠΑ
Mercedes-Benz: Έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2022