Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Business class άνεση με VIP παροχές

Ελλάδα 16:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz EQA: Business class άνεση με VIP παροχές

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Business class άνεση με VIP παροχές

Mercedes-Benz EQ

Εκτός από την κορυφαία ηλεκτροκίνηση η νέα Mercedes-Benz EQA εξοπλίζεται με ένα πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων για την άνεση και την ευχάριστη διαβίωση των επιβατών από τα οποία δεν λείπει και ο προσωπικός σας… γυμναστής.

Advertisement
Advertisement

Με την παρουσίαση της νέας EQA η Mercedes-Benz θέλει να ορίσει τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση μέσα στα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας ένα σημείο αναφοράς για την προσιτή ηλεκτροκίνηση και τις τεράστιες αλλαγές που αυτή φέρνει στην καθημερινότητά μας.

Το ηλεκτρικό μηχανολογικό υπόβαθρο όμως αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, ειδικά για ένα αυτοκίνητο με το αστέρι στην μάσκα του, με το συνδυασμό του με ένα κορυφαίο πακέτο multimedia. Και στη νέα EQA η Mercedes-Benz φρόντισε να μην της λείπει τίποτα, αποτελώντας έναν ακαταμάχητο σύντροφο που σας ξεκουράζει και σας χαλαρώνει, είτε βρίσκεστε σε κίνηση είτε σε στάση σε κάποιο σημείο φόρτισης..

eqa-2020-d1000x600

Advertisement
Advertisement

Στο επίκεντρο συναντάμε και πάλι το σύστημα MBUX της Mercedes-Benz το οποίο στην ΕQA βρίσκεται στην πιο σύγχρονη γενιά του, με αυξημένη υπολογιστική ισχύ, υψηλής ανάλυσης οθόνες, μεγάλο έγχρωμο head-up-display, δυνατότητα εκμάθησης και αλληλεπίδρασης μεταξύ οδηγού και συστήματος, και βέβαια το σύστημα φωνητικών εντολών το οποίο έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και ανταποκρίνεται πλέον σε περισσότερες και πιο σύνθετες εντολές. Το σύστημα είναι τόσο εξελιγμένο ώστε μπορεί καθημερινά να εκπαιδεύεται και να μαθαίνει καλύτερα τις συνήθειες του οδηγού, προκειμένου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να του προτείνει τραγούδια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, διαδρομές και πολλά άλλα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Το MBUX της EQA διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με οθόνες των 7,0 ιντσών στη μία περίπτωση και δύο μεγάλες οθόνες των 12,5 ιντσών στην δεύτερη. Η οθόνη εμπρός από τον οδηγό εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων, με διαφορετική διάταξη από τα μοντέλα με συμβατική τεχνολογία και περισσότερες “ηλεκτρικές” ενδείξεις. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα διαμόρφωσης σε τέσσερις διαφορετικές διατάξεις, με τον ανάλογο χρωματισμό και τις ενδείξεις που έχουν προεπιλεγεί. Οι δυνατότητες διασύνδεσης είναι κορυφαίες καθώς είναι διαθέσιμα τα Apple CarPlay και Android Auto ενώ παρέχεται και η δυνατότητα για άμεση πρόσβαση σε επιπρόσθετες εφαρμογές όπως για παράδειγμα το Spotify.

Advertisement

Η νέα EQA χρησιμοποιεί το έξυπνο σύστημα πολυμέσων για να κάνει ακόμα πιο άνετη τη ζωή των επιβατών. Με το σύστημα ENERGIZING Comfort Control συνδέει διάφορα συστήματα άνεσης μέσα στο αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τον φωτισμό, την μουσική αλλά και την δυνατότητα μασάζ των καθισμάτων έτσι ώστε να προσφέρει μία σειρά από “προγράμματα” ξεκούρασης στους επιβάτες. Στο έξτρα πακέτο ENERGIZING Package Plus, το σύστημα αναλαμβάνει να προσφέρει υπηρεσίες έξτρα χαλάρωσης, μέσω του προγράμματος PowerNap, το οποίο βοηθά τον οδηγό αν το επιθυμεί να κάνει έναν σύντομο ύπνο κατά την διάρκεια της φόρτισης σε έναν σταθμό. Υπάρχουν επίσης επιπλέον προγράμματα, τα Warmth, Joy, Comfort και Vitality καθώς και το Training, με το τελευταίο να προσφέρει τρία επίπεδα άσκησης στον οδηγό και τους επιβάτες κατά την διάρκεια μιας στάσης ή ακόμα και στο ταξίδι.

Το σύστημα ENERGIZING COACH συστήνει τα κατάλληλα προγράμματα ανάλογα με τις συνθήκες, και συνεργάζεται με τα smartwatches της Mercedes και της Garmin, τα οποία όταν συνδεθούν με το σύστημα προσφέρουν και τις δικές τους πληροφορίες για την κατάσταση του οδηγού, όπως τον σφυγμό του, τα επίπεδα στρες, και την ποιότητα του ύπνου του. Στόχος όλων αυτών είναι να εξασφαλίζουν ότι ο οδηγός αισθάνεται καλά και είναι ήρεμος κατά τη διάρκεια μεγάλων και κουραστικών ταξιδιών. Τα καθίσματα του πακέτου ΕNERGIZING βοηθούν επίσης στο να διατηρείται ο οδηγός σε καλή κατάσταση, κινώντας κατά διαστήματα κάποια τμήματα στην πλάτη ή στην έδρα, βοηθώντας τον να ξεμουδιάζει και να είναι πιο ξεκούραστος.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Ένα ακόμα καινοτόμο σύστημα που προσφέρεται με τη νέα EQA είναι και το URBAN GUARD Vehicle Protection, το οποίο συνδυάζεται με την εφαρμογή “Mercedes me”. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση του οχήματος εξ αποστάσεως, διαθέτοντας συναγερμό, προστασία από ρυμούλκηση με οπτική και ακουστική προειδοποίηση του οδηγού, παρακολούθηση του εσωτερικού του αυτοκινήτου, καθώς και προεγκατάσταση για ανίχνευση κλοπής και σύγκρουσης σε στάθμευση. Εάν το σύστημα είναι ενεργό, ο οδηγός ειδοποιείται σε πραγματικό χρόνο ή μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακτήσει τις πληροφορίες οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη του MBUX. Στην επαυξημένη έκδοση URBAN GUARD Vehicle Protection Plus το σύστημα είναι σε θέση να εντοπίσει τη θέση του κλεμμένου οχήματος, ακόμη και αν ο κλέφτης έχει απενεργοποιήσει τη λειτουργία παρακολούθησης του οχήματος.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης “Navigation with Electric Intelligence” και έχει την δυνατότητα να υπολογίζει τον πιο σύντομο και σίγουρο δρόμο με βάση τα σημεία φόρτισης. Λαμβάνοντας υπόψη δεκάδες παραμέτρους μπορεί να έχει άμεση απόκριση και να αλλάζει δεδομένα κατά την διάρκεια της διαδρομής αν -για παράδειγμα- υπάρχει μποτιλιάρισμα εμπρός. Η επιλογή της διαδρομής λαμβάνει υπόψη την τρέχουσα αυτονομία του αυτοκινήτου, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι εκείνη την στιγμή, την τοπογραφία της διαδρομής, την θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά την διάρκεια του ταξιδιού, την επιβαρυμένη κυκλοφορία και τους σταθμούς φόρτισης που υπάρχουν διαθέσιμοι.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία
Mercedes-Benz EQA: Με εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο
Τα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού της Mercedes-Benz EQA