Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: 10+1 λόγοι που την κάνουν τόσο μοναδική

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz EQA: 10+1 λόγοι που την κάνουν τόσο μοναδική

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: 10+1 λόγοι που την κάνουν τόσο μοναδική

Mercedes-Benz EQ

Η νέα Μercedes-Benz EQA έρχεται να αλλάξει το τοπίο στα premium ηλεκτρικά SUV, φέρνοντας την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης σε ένα πιο ευρύ κοινό. Ας δούμε τους 10+1 λόγους που την κάνουν one of a kind.

Advertisement
Advertisement

Αθλητική, compact, όμορφη, δυναμική, γεμάτη τεχνολογία και μηχανολογική αυτοπεποίθηση. Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz EQA, η πρώτη “μικρή” ηλεκτρική πρόταση της εταιρίας. Η υποδοχή από το κοινό και τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο είναι ενθουσιώδης. Ας δούμε 10+1 λόγους που την κάνουν τόσο ξεχωριστή.

1. Είναι η πιο προσιτή, μέχρι στιγμής, ηλεκτρική πρόταση της Mercedes-Benz. Η τιμή της βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 40.000 ευρώ με τα οφέλη του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία την συνοδεύει με μία σειρά παροχών και διευκολύνσεων στη φόρτιση που την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική ως αγορά.

eqa-2020-d1000x600

Advertisement
Advertisement

2. Διαθέτει μοναδικό στιλ και όμορφες γραμμές. Αν και βασίζεται πάνω στο πλαίσιο και την λογική της εξαιρετικής GLA διαφοροποιείται αρκετά, έχοντας αρκετό “ηλεκτρισμό” στις γραμμές της και πολύ όμορφες λεπτομέρειες. Ξεχωρίζουν οι πανέμορφες δίχρωμες ζάντες και η μαύρη γυαλιστερή μάσκα με το αστέρι της Mercedes-Benz στο κέντρο της.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

3. Έχει το απολύτως κορυφαίο σύστημα πολυμέσων MBUX στην πιο σύγχρονη εκδοχή του προσαρμοσμένο στην ηλεκτρική “καρδιά” της EQA. Mε αυξημένη υπολογιστική ισχύ, υψηλής ανάλυσης και εξαιρετικής ευκρίνειας οθόνες, ένα μεγάλο έγχρωμο head-updisplay, δυνατότητα εκμάθησης και αλληλεπίδρασης καθώς και σύστημα φωνητικών εντολών, το MBUX της EQA είναι ένας ανεκτίμητος σύντροφος στις καθημερινές μετακινήσεις.

Advertisement

4. Έχει ένα εξαιρετικό ηλεκτρικό σύστημα. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και παίρνει ρεύμα από μία μπαταρία των 66,5 kWh με αυτονομία που φθάνει τα 426 χιλιόμετρα κατά WLTP σε συνδυασμό με μοναδικές επιδόσεις (0-100 σε 8,9 δευτερόλεπτα). Χάρη στον on-board φορτιστή των 11 kW φορτίζει και ιδιαίτερα γρήγορα ενώ μπορεί να ανεφοδιαστεί σε ταχυφορτιστήσυνεχούς ρεύματος (DC) έως και 100 kW. Και τα καλύτερα έρχονται στους αμέσως επόμενους μήνες, με μία ακόμα πιο δυνατή έκδοση με μεγαλύτερη αυτονομία.

Advertisement

5, Είναι ένα “φρούριο” από πλευράς παθητικής ασφάλειας. Η Mercedes-Benz συνεχίζει την μακρά παράδοση στην δημιουργία κορυφαίων αυτοκινήτων σε ενδεχόμενο σύγκρουσης. Και στην ΕQA δίνει τεράστια σημασία στην προστασία της μπαταρίας και την σωστή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποβάλει και τους τελευταίους φόβους των καταναλωτών για αυτή τη νέα τεχνολογία.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement

6. Έχει το πιο εξελιγμένο σύστημα Navigation. Η Mercedes-Benz εφοδιάζει την EQA με σύστημα πλοήγησης με “Electric Intelligence”, το οποίο πέρα από τις συνηθισμένες λειτουργίες των κλασικών συστημάτων Navi, έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί ανά πάσα στιγμή το ηλεκτρικό προφίλ του αυτοκινήτου, να αναγνωρίζει πόση μπαταρία έχει μείνει, να προγραμματίζει τον επόμενο σταθμό φόρτισης, να αποτελεί ένα πολύτιμο σύμβουλο του οδηγού για να φθάσει άνετα και χωρίς άγχος στον προορισμό του.

7. Eίναι μελετημένη έως την τελευταία της λεπτομέρεια. Για παράδειγμα διαθέτει ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα αξιοποίησης της θερμότητας από τη μπαταρία την οποία την διοχετεύει στην καμπίνα των επιβατών ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση και να αυξηθεί η ηλεκτρική αυτονομία του κινητήρα. Έξυπνο και πολύ αποδοτικό.

8. Είναι άνετη και πρακτική. Το μέγεθος του αμαξώματος είναι αρκετά compact, με το μήκος να φθάνει τα 4,463 μέτρα, το πλάτος τα 1,834 μέτρα και το ύψος τα 1,620 μέτρα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το μεταξόνιο φθάνει στα 2,729 μέτρα, στοιχείο που σε συνδυασμό με την τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το δάπεδο και την απουσία κεντρικού τούνελ, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα άνετο και πολύ ευρύχωρο σαλόνι για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

9. Έχει κορυφαία ποιότητα κύλισης και αθόρυβη λειτουργία. Και στη νέα EQA η Μercedes-Benz φρόντισε ώστε εξαλείψει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον παράγοντα NVH (Θόρυβος, Κραδασμοί, Τραχύτητα), δημιουργώντας μία μοναδική αίσθηση ησυχίας και άνεσης για τους επιβάτες. Συνδυάζει δε και εξαιρετική αεροδυναμική, κάτι που δημιουργεί ένα ακόμα πιο ήσυχο περιβάλλον την ίδια στιγμή που μειώνει την κατανάλωση και αυξάνει την αυτονομία.

10. Είναι fun to drive. Με την EQA η Mercedes-Benz αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι εξίσου δυναμικό και διασκεδαστικό στην οδήγηση, προσθέτοντας επιπλέον τις μοναδικές ιδιότητες της ηλεκτροκίνησης όπως την ακαριαία απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού ή την αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία στο ταξίδι.

11. Είναι το μεγάλο βήμα προς τη νέα εποχή. Πολυτελής και μοντέρνα, πλούσια εξοπλισμένη και με κορυφαία ποιότητα, και γεμάτη από τεχνολογίες αιχμής, η EQA φέρνει μία δημιουργική αύρα στη νέα εποχή, δείχνοντας και στην πράξη ότι η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ για να μείνει. Και όλα αυτά παραμένοντας μία γνήσια Mercedes-Benz σε όλα της, η οποία τιμά την ιστορία της εταιρίας και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο πρωτοπόρες ιδέες και βιομηχανικό δυναμισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία
Mercedes-Benz EQA: Με εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο
Τα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού της Mercedes-Benz EQA