Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

TMC Dumont: Custom μοτοσυκλέτα με κινητήρα από αεροπλάνο!

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TMC Dumont: Custom μοτοσυκλέτα με κινητήρα από αεροπλάνο!

Men + Speed

TMC Dumont: Custom μοτοσυκλέτα με κινητήρα από αεροπλάνο!

Men + Speed

Μπορεί να μην πέτυχε στην καριέρα του ως πιλότος της F1, ωστόσο ο Βραζιλιάνος Tarso Marques έχει βρει την κλίση του όπως φαίνεται και από το απίστευτο projetct TMC Dumont, μια custom μοτοσυκλέτα με κινητήρα από αεροπλάνο.

Advertisement
Advertisement

Στα 42 του χρόνια ο Marques δεν φαίνεται να αναπολεί ιδιαίτερα τις μέρες του ως πιλότος της F1. Ούτως η άλλως η σύντομη καριέρα του την 10ετία του 1990, με την ομάδα της Minardi, δεν μας έχει αφήσει και πολλά πράγματα για να μνημονεύουμε αφού στους ελάχιστους αγώνες στους οποίους έλαβε μέρος ο Marques δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό.

tmc-dumont-tarso-marques-640-3

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο στο κόσμο του customizing ο Βραζιλιάνος είναι ένας πραγματικός παγκόσμιος πρωταθλητής , τέσσερις φορές μάλιστα, από αυτά που καταλαβαίνουμε στην ιστοσελίδα του. Το project TMC Dupont αποτελεί την τελευταία του δημιουργία, η οποία μάλλον τον κάνει ιδιαίτερα περήφανο.

tmc-dumont-tarso-marques-640

Καρδιά αυτού του project είναι ο αερόψυκτος εξακύλινδρος της Teledyne Continental Motors, ο οποίος σχεδιάστηκε για χρήση σε ελαφριά αεροπλάνα την 10ετία του 1940 (έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2004) και παρήχθη και στο Ηνωμένο βασίλειο το 1960 μετά από άδεια που παραχώρησε η αμερικάνικη εταιρία στην Rolls-Royce. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπεται το σήμα των Βρετανών στα καπάκια του.

Advertisement

tmc-dumont-tarso-marques-640-2

Το μοτέρ των 175 ίππων, παρά την “εξωτική” του καταγωγή δεν είναι ο απόλυτος σταρ του project TMC Dupont που ονομάστηκε έτσι ως φόρος τιμής στον Βραζιλιάνο πρωτοπόρο της αεροπλοΐας Alberto Santos-Dumont. Τον ρόλο αυτό έχουν αναλάβει οι τεράστιοι τροχοί των 36 ιντσών χωρίς κέντρα με την μετάδοση αλλά και το σύστημα διεύθυνσης να εδράζουν σε αυτούς στα στεφάνια τους.

Advertisement

tmc-dumont-tarso-marques-640-4

Το TMC Dumont έχει κάτι το φουτουριστικό πάνω του, αν και δεν είναι ηλεκτρικό. Το σίγουρο είναι ότι εντυπωσιάζει ως σύλληψη αλλά και εκτέλεση με πρώτο μέλημα του τη νίκη στις εντυπώσεις και όχι στις κόντρες. Σκίζει από εμφάνιση αλλά και από ήχο όπως θα ανακαλύψετε και εσείς στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement