Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τι μας δείχνει ο Nico Rosberg; (vid)

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι μας δείχνει ο Nico Rosberg; (vid)

Men + Speed

Τι μας δείχνει ο Nico Rosberg; (vid)

Men + Speed

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Nico Rosberg επισκέφθηκε πρόσφατα την έδρα της Nio στη Σαγκάη, ένας παγκόσμιος κατασκευαστής αυτοκινήτων που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη υψηλής απόδοσης ηλεκτρικών αυτόνομων οχημάτων. Ο λόγος του ταξιδιού αυτού ήταν το… EP9 και το ES8. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Θα περιμέναμε να τον δούμε να οδηγεί αυτόν τον κινέζικο πύραυλο, αλλά δεν του κακόπεσε και το ES8 SUV της εταιρείας. Το EP9 είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό supercar στον κόσμο, καθώς έχει κάνει τον ταχύτερο χρόνο στο Νίρμπουργκρινγκ πέρυσι.

Με τη χρήση των τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ αποδίδει συνδυαστικά 1.360 ίππους! Τα 200 km/h έρχονται από στάση σε 7,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 313 km/h.

«Αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι σε ένα αυτοκίνητο της F1, εννοώ ότι είσαι πραγματικά ξαπλωμένος. Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος προσφέρει χαμηλό βάρος και ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα ακαμψίας.», είπε ο Rosberg.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το EP9, το οποίο οδήγησε ο Rosberg, αλλά αποχώρησε εντυπωσιασμένος από την επιτάχυνση και τον χειρισμό του ES8, σχολιάζοντας ότι είναι «εξαιρετικό να το οδηγείς». Ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος με την ποιότητα, την τεχνολογία και την πρακτικότητα του SUV, καθώς και την τιμή. Στην Κίνα, το ES8 κοστίζει 68.000 δολάρια (με την αντιστοιχία).

Η Nio σχεδιάζει να πουλήσει αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, αλλά δεν έχει πει ποια συγκεκριμένα μοντέλα θα πουληθούν.

Δείτε τον Nico Rosberg στο παρακάτω βίντεο…

Advertisement

 

Advertisement