Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα χαμογελούν!

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα χαμογελούν!

Men + Speed

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα χαμογελούν!

Men + Speed

Η Σουηδική εταιρεία τεχνολογίας Semcon έχει κατασκευάσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, το οποίο έχει την ικανότητα να χαμογελάσει σε πεζούς, αλλά και να βοηθά να λύσει ένα βασικό πρόβλημα σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Η σχέση μεταξύ των αυτόνομων οχημάτων και των πεζών είναι καθοριστική. Η έρευνα από τη Semcon λέει ότι το 80% των πεζών επιδιώκουν επαφή με τα μάτια με τον οδηγό και περιμένουν να πάρουν την «έγκρισή» του για να διασχίσουν το δρόμο. Στην περίπτωση όμως των αυτόνομων αυτοκινήτων, όπου δεν υπάρχει οδηγός πρέπει να υπάρξει μία κάποια μορφή οπτικής επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτου και πεζού. Με ένα χαμογελαστό πρόσωπο, η Semcon πιστεύει ότι είναι στο δρόμο για την επίλυση του ζητήματος αυτού.

autonomous car-640

Το σύστημα από αυτήν την εταιρεία είναι σε θέση να χρησιμοποιεί κάμερες και λέιζερ για να αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του κεφαλιού ενός ατόμου και να διαβάζει ένα βλέμμα προς το αυτοκίνητο. Το σύστημα είναι τότε σε θέση να απαντήσει με… ένα χαμόγελο που σχηματίζεται από φωτάκια στο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου, δίνοντας στον πεζό το πράσινο φως για να περάσει το δρόμο με ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement