Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;

Men + Speed

Πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;

Men + Speed

Σε μια υγιή σχέση σημαντικό ρόλο παίζει το σεξ. Πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται, ώστε το ζευγάρι να είναι πιο ευτυχισμένο; Μία νέα μελέτη όμως θα σας εκπλήξει, καθώς η συχνότητα που κάνει σεξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι είναι πολύ μικρότερη από όσο φαντάζεστε ή νομίζετε οι περισσότεροι.

Advertisement
Advertisement

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Εταιρεία Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο μια (!) φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να ικανοποιηθούν σεξουαλικά τα περισσότερα ζευγάρια. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου και οι ερευνητές παρακολούθησαν 30.000 ζευγάρια από όλη την Αμερική.

Σίγουρα η «μία φορά την εβδομάδα» για τα περισσότερα ζευγάρια είναι ένας μικρός αριθμός, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, ο μεγάλος φόρτος εργασίας, οι πολλαπλές υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις και η γενική κόπωση, εμποδίζουν σημαντικά τα πράγματα… στην κρεβατοκάμαρα.

Η επικεφαλής της έρευνας, Amy Muise, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρόλο που το συχνότερο σεξ σχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία… τα ευρήματά μας, μας υποδεικνύουν ότι είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια στενή σχέση με τον σύντροφό σας, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε σεξ καθημερινά, όσο διατηρείτε αυτή τη σχέση».

Advertisement
Advertisement

Η γενική κοινωνική έρευνα διεξήχθη μεταξύ 1989 και 2012 και τα ευρήματα της αφορούσαν εξίσου όλες τις ηλικιακές ομάδες, τα φύλα, το εισόδημα και τη διάρκεια των σχέσεων. Η μελέτη κατάφερε επίσης να «διαλύσει» ορισμένα στερεότυπα σχετικά με τις σεξουαλικές ορέξεις των ανθρώπων.

Οι άνδρες, στην πλειοψηφία τους, δεν βρέθηκαν να θέλουν περισσότερο σεξ από τις γυναίκες και οι ηλικιωμένοι ήταν εξίσου σεξουαλικά δραστήριοι με τους νεότερους σε ηλικία συμμετέχοντες.

Έτσι λοιπόν, αν παρ’ όλα αυτά, ακόμα, δεν αισθάνεστε αρκετά ικανοποιημένοι από τη συχνότητα που κάνετε σεξ με το/τη σύντροφό σας, θυμηθείτε ότι τα ευρήματα αυτά δεν πρέπει να θεωρηθούν ως δείκτης του πόσο συχνά πρέπει να κάνει σεξ κάποιος.

Advertisement

Η Muise πιστεύει ότι για να υπάρξει μία ευτυχισμένη σχέση, τα ζευγάρια πρέπει να είναι πιο «ανοιχτά» με τις σεξουαλικές τους ανάγκες και να συμμετέχουν πιο ενεργά σε συζητήσεις. Τέλος, λέει: «Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια στενή σχέση με τον σύντροφό σας χωρίς να ασκείτε υπερβολική πίεση στο να κάνετε σεξ όσο πιο συχνά γίνεται».

 

Advertisement

Από την Χριστίνα Χαραλαμπίδου