Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Πέθανε ο George Barris, δημιουργός του Batmobile

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέθανε ο George Barris, δημιουργός του Batmobile

Men + Speed

Πέθανε ο George Barris, δημιουργός του Batmobile

Men + Speed

Ο Barris, ο δημιουργός του καταπληκτικού Batmobile του 1966 και πολλών άλλων θρυλικών οχημάτων είναι νεκρός. Απεβίωσε χθες, σε ηλικία 89 ετών, μετά από μάχη που έδινε να αντιμετωπίσει τον όγκο που είχε στον εγκέφαλο. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ο γιος του, Brett, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook: «Συγγνώμη που πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο πατέρας μου, ο θρυλικός βασιλιάς αυτοκινήτων ειδικής παραγγελείας, George Barris, πήγε στο μεγαλύτερο γκαράζ στον ουρανό. Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του στις 2:45 π.μ. Ήταν περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του στην άνεση του σπιτιού του

Επίσης, προσέθεσε: «Έζησε τη ζωή του με τον τρόπο που ήθελε μέχρι το τέλος. Θα ήθελα όλους να γιορτάσουν το πάθος που είχε για τη ζωή και για ό,τι δημιούργησε.»

Γεννημένος στο Σικάγο στις 20 Νοεμβρίου του 1925, από Έλληνες μετανάστες, James Salapatas και Fanicia Barakaris, οι οποίοι αργότερα άλλαξαν το όνομά στο αμερικάνικο Barris. Ο George ήταν 3 ετών, όταν αυτός και ο μεγαλύτερος αδελφός του, Sam, μετακόμισαν στο Ρόουζβιλ, στην Καλιφόρνια, για να ζήσουν με το θείο και τη θεία τους, μετά το θάνατο της μητέρα τους.

Advertisement
Advertisement

george-barris-batmobile-b640

Το πιο διάσημο αυτοκίνητο του Barris ήταν σίγουρα αυτό που οδηγούσε ο Adam West κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, “Batman”. Ο ίδιος έχει μια πλούσια ιστορία στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς είχε σχεδιάσει το Munster Koach της σειράς «Munsters», το φορτηγό για το «The Beverly Hillbillies», το τροποποιημένο Dodge Charger για το «Thunder Alley» και τον K.I.T.T. του «Ιππότη της ασφάλτου».

Το Batmobile πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2013 για 4.62 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

GEORGE BARRIS AND HIS COLLECTION OF CUSTOMISED FORD CARS, LOS ANGELES, AMERICA - 09 JUN 2003

Batmobile-640

Advertisement