Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Marlboro και Scuderia Ferrari: Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Marlboro και Scuderia Ferrari: Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Men + Speed

Marlboro και Scuderia Ferrari: Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Men + Speed

Για χρόνια μάρκες όπως η JPS, η Rothmans, η Camel και η Lucky Strike, οι εταιρείες καπνού ήταν οι μεγαλύτεροι χορηγοί στη Formula 1. Αυτή η εποχή έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό και οι εταιρείες αυτές αντικαταστήθηκαν από τράπεζες και ενεργειακά ποτά. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Η κατάργησή της όμως δεν φαίνεται να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις Scuderia Ferrari και Philip Morris International, οι οποίες ανακοίνωσαν την παράταση της μακρόχρονης συνεργασίας τους.

Οι δύο μάρκες έχουν μία μακρά σχέση που μετρά σχεδόν πέντε δεκαετίες. Η Marlboro ξεκίνησε την πρώτη χορηγία της στη Ferrari το 1973, μέχρι που το ’93 έγινε ο κύριος χορηγός της ομάδας. Λίγα χρόνια μετά, η ιταλική ομάδα άλλαξε το επίσημο όνομά της σε Scuderia Ferrari Marlboro. Αλλά το 2006 η διαφήμιση των καπνών στον αθλητισμό απαγορεύθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το 2011 ήταν η χρονιά που η Marlboro έφυγε από το όνομα της ομάδας. Στη συνέχεια, το 2015, η Ferrari έφερε τον Maurizio Arrivabene από τη Marlboro να τρέξει με τη Scuderia και υπέγραψε παράταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το επίπεδο του marketing, o νέος επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, ήταν μέχρι πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχος στη PMI, ενώ ο CEO της Fiat Chrysler και πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, είναι μη εκτελεστικός διευθυντής στην καπνοβιομηχανία και έχει στην κατοχή του μετοχές της αξίας 5.2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό που συνεπάγεται μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας είναι να επεκτείνουν ξανά τη «σχέση τους» μέχρι το 2021, δηλαδή για άλλα τρία χρόνια. “Η Philip Morris International Inc. (PMI) και η Scuderia Ferrari επεκτείνουν την επιτυχημένη συνεργασία τους μέχρι το 2021 και την επαναπροσδιορίζουν. Από τώρα και στο εξής, η συνεργασία επικεντρώνεται αποκλειστικά στην προσέγγιση του στόχου ενός κόσμου χωρίς καπνό. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι καπνιστές πρέπει να είναι πεπεισμένοι για τη μετάβαση από τα τσιγάρα – και ως εκ τούτου την πιο επιβλαβή μορφή κατανάλωσης νικοτίνης – σε επιστημονικά βασισμένες, δυνητικά λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές λύσεις, όπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Marlboro-Sponsoring-Scuderia Ferrari-a640

Advertisement

Marlboro-Sponsoring-Scuderia Ferrari-b640

 

Advertisement