Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Οι καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο

Ελλάδα 23:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο

Men + Speed

Οι καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο

Men + Speed

Αναμφίβολα, για να λειτουργήσει καλά ο εγκέφαλος μας και να είναι υγιής χρειάζεται… «καύσιμα». Δείτε τις παρακάτω τροφές και αρχίστε να τις περιλαμβάνετε στη διατροφή σας και μόνο καλό θα σας κάνουν.

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Καρύδια
Βελτιώνουν τη μνήμη κατά 19%, όταν τρως κάθε μέρα μια χούφτα από αυτά. Οι πολυφαινόλες που έχουν θεωρείται ότι μειώνουν την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων.

karydia640

Advertisement
Advertisement

Σολωμός
Είναι γεμάτος με Ω3 λιπαρά. Σύμφωνα με έρευνα, άτομα με χαμηλά επίπεδα Ω3 λιπαρά οξέα στα κύτταρά τους έχουν μικρότερο εγκέφαλο σε σύγκριση με εκείνους με υψηλά επίπεδα.

solomos640

Σπανάκι
Έχει μαγνήσιο και βοηθά στο να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα αλλά και τον εγκέφαλο. Έτσι το μυαλό λειτουργεί καλύτερα.

Advertisement

Λιναρόσπορος
Μπορεί να είναι μικρός σε μέγεθος, αλλά έχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Ο συνδυασμός του με γιαούρτι ή δημητριακά δίνουν στον εγκέφαλο ενέργεια.

Advertisement

linarosporos640

Μύδια
Τα πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης 12 συμβάλλουν στο να απομονώνει τα κύτταρα του εγκεφάλου, πολύ σημαντικό κυρίως καθώς μεγαλώνουμε, ώστε ο εγκέφαλος να παραμένει όσο πιο υγιής γίνεται.

mydia640

Advertisement

Μαύρη Σοκολάτα
Μην φάτε μια ολόκληρη σοκολάτα, αρκούν μερικά κομματάκια. Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο.

black-chocolate640

Γιαούρτι
Περιέχει ασβέστιο, το οποίο όταν λείπει από τον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, ευερεθιστικότητα και βραδύτητα σκέψης.

yogurt640

Μέντα
Είτε σε τσίχλα είτε σε τσάι, η μυρωδιά της μέντας είναι συνδεδεμένη με την αύξηση της λειτουργίας της μνήμης, αφού έχει την ιδιότητα να ενεργεί ως διεγερτικό.

mint640