Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή

Ελλάδα 19:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή

Men + Speed

Οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή

Men + Speed

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μέσω της προσωπικότητάς τους, του επαγγέλματός τους ή της εξουσίας τους μπορούν κι επιδρούν και επηρεάζουν μεγάλο μέρος των ανθρώπων παγκοσμίως. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους ανθρώπους που έχουν καταφέρει να έχουν την μεγαλύτερη επιρροή σε ολόκληρο τον κόσμο.

1.Vladimir Putin

Putin-640

Advertisement
Advertisement

Ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται στο νούμερο ένα της λίστας με του ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο. Είναι 63 χρονών και όσον αφορά τις σπουδές του είναι Διδάκτωρ Νομολογίας και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Κατοικεί στη Μόσχα στη Ρωσία. Στη διάρκεια της 8ετούς θητείας του, η ρωσική οικονομία επανέκαμψε μετά από μακρύ χρονικό διάστημα, με αιχμή την ενεργειακή πολιτική και το μεγάλο πλούτο σε φυσικά κοιτάσματα, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Ρωσία είναι πλέον μέλος της ομάδας των οχτώ πλουσιοτέρων κρατών του κόσμου (G8).

2. Barack Obama

Barack Obama-640

Advertisement

Διανύοντας το δεύτερο μισό της δεύτερης θητείας του, ο Αφροαμερικανός Ομπάμα είναι 54 χρονών, παντρεμένος με δύο παιδιά και ζει στην Ουάσινγκτον. Στις Η.Π.Α η ανεργία κυμαίνεται στο χαμηλότερο επίπεδό της από τη Μεγάλη Ύφεση και οι αγορές συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά. Έχει τη δύναμη, αλλά είναι πάρα πολύ προσεκτικός στο πώς να την ασκήσει πλήρως.

3. Xi Jinping

Advertisement

xi152way

Ο Xi Jinping κατέχει και τις τρεις εξουσίες που απαιτούνται για να είναι υψίστης σημασίας ηγέτης της Κίνας και μετά από δύο χρόνια στην εξουσία ορισμένοι τον αποκαλούν ως τον πιο ισχυρό κυβερνήτη στην Κίνα, μετά από το Mao Zedong. Τον Οκτώβριο πήρε τον ακόμη έναν τίτλο ως επικεφαλής της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, αξίας 17.600 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχει ένα εκπληκτικά δυναμικό δημόσιο προφίλ, επιτρέποντας ακόμη και στα κρατικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν ένα λογαριασμό που απεικονίζει κάθε μέρα το πώς είναι στη δουλειά του. Έχει αγωνιστεί σκληρότερα από τους προκατόχους του κατά της διαφθοράς και υπέρ της μεγαλύτερης οικονομίας και της ασφάλειας μέσω συμμαχιών. Είναι 62 χρονών, παντρεμένος και μένει στο Πεκίνο στην Κίνα.

4. Πάπας Φραγκίσκος

Advertisement

Pope Francis-640

Είναι πνευματικός ηγέτης στο ένα έκτο του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή σε 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Κατέστησε την αποστολή του να αλλάξει τη μακροχρόνια συντηρητική εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας. Τον Οκτώβριο, ο ποντίφικας δήλωσε ότι οι θεωρίες της εξέλιξης και το Big Bang είναι αλήθεια, προσθέτοντας ότι ο Θεός δεν είναι «μάγος με μαγικό ραβδί».  Επίσης, το περασμένο έτος συγκλόνισε τον κόσμο, όταν είπε «Ποιος είμαι εγώ να κρίνω;”, όταν συζητήθηκε το θέμα για την ομοφυλοφιλία. Είναι 78 χρονών και κατοικεί στο Βατικανό.

5. Angela Merkel

Αngela Μerkel-640

Στο νούμερο 5 βρίσκουμε την πρώτη γυναίκα στη λίστα αυτή και δεν είναι άλλη από την 61χρονη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, η οποία είναι παντρεμένη και ζει στο Βερολίνο. Έχει κάνει Master στις Επιστήμες και Διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Αποτελεί την πιο ισχυρή γυναίκα στον πλανήτη για 10 συναπτά έτη. Γιατί; Έχει συνάψει τη τρίτη τετραετή θητεία της πιο δυναμικής οικονομίας της Ευρώπης τον Δεκέμβριο του 2014, κάνοντάς την τη μακροβιότερη εκλεγμένη αρχηγός κράτους της ΕΕ. Στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, που έχει ασκεί διπλωματία προσπαθεί να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι:

Janet Yellen: Οικονομολόγος και Πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας

Bill Gates: Eπιχειρηματίας, Συνιδρυτής της Bill & Melinda Gates Foundation

Mario Draghi: Οικονομολόγος, Τραπεζικός και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Sergey Brin: Επιχειρηματίας και Συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google

Larry Page: Επιχειρηματίας, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της μηχανής αναζήτησης Google

David Cameron: Βρετανός πολιτικός, Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2010 και αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος

Όσον αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία ο Elon Musk της Tesla Motors, βρίσκεται στο νούμερο 52.