Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Schumacher: Πουλάνε τα πάντα…

Ελλάδα 15:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Schumacher: Πουλάνε τα πάντα…

Men + Speed

Schumacher: Πουλάνε τα πάντα…

Men + Speed

Μετά το προσωπικό του αεροπλάνο και την έπαυλη του στη Νορβηγία που πουλήθηκαν από την οικογένειά του, σειρά παίρνει και το μονοθέσιο του Michael Schumacher που πωλείται από ιδιώτη.

Advertisement
Advertisement


ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Σίγουρα για τους συλλέκτες αγωνιστικών αυτοκινήτων, το γεγονός ότι πωλείται το ιστορικό μονοθέσιο Benetton B191B που έχει οδηγηθεί από τον Schumi και άλλους θρύλους της Formula 1, είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να το αποκτήσουν. Στο τιμόνι της έχουν βρεθεί ο Nelson Piquet, o Martin Brundle και φυσικά ο Michael Schumacher.

Βέβαια το οτι οι πωλητές του, επέλεξαν να βγάλουν στο… σφυρί το μονοθέσιο σήμερα που ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συνεχίζει να δίνει την υστάτη μάχη, είναι ένα θέμα, ενώ σίγουρα η αξία του θα ανέβει περισσότερο, αφού ο Schumi -με αυτό το δυσάρεστο τρόπο- παραμένει στην επικαιρότητα…

Advertisement
Advertisement

Οπως και να έχει ο πλειστηριασμός θα γίνει στο Bonhams, και εκτιμάται ότι η τιμή θα κυμανθεί από 220,000 – 280,000€. Ίσως κάποιοι θα προτιμούσαν να αγοράσουν ένα supercar που να οδηγείται σε δημόσιους δρόμους, αλλά άλλοι θέλουν αυτό το πολυπόθητο μονοθέσιο.

Αυτό συμβαίνει γιατί o τρεις φορές παγκόσμιος πρωτάθλημα της Formula 1, Nelson Piquet, ολοκλήρωσε τον τελευταίο του αγώνα Grand Prix οδηγώντας αυτό, το 1991 στην Αδελαΐδα. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο σημερινός σχολιαστής Formula 1 στην τηλεόραση Martin Brundle, το έχει οδηγήσει, όταν η ομάδα Benetton έκανε το ντεμπούτο της το 1992 στο GP της Νότιας Αφρικής.

Ford-schumi-a640 Ford-schumi-b640

Advertisement

Τη μεγαλύτερη ιστορία, όμως, έγραψε στα χέρια του πιο επιτυχημένου οδηγού της F1, που δεν είναι άλλος από τον Michael Schumacher, ο οποίος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο οδηγώντας αυτό το μονοθέσιο το 1992, στο Grand Prix Μεξικού, στην πόλη του Μεξικού. Στο μονοθέσιο υπάρχει ακόμη στο πλάι γραμμένο το όνομα του Schumi.

Ford-schumi-c640

Advertisement

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν Ford HB 3.5 lt V8 κινητήρα 3,494cc, ο οποίος παράγει 730 ίππους στις 13,800 rpm.

Ford-schumi-d640