Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

5 από τα καλύτερα racing games των τελευταίων ετών

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

5 από τα καλύτερα racing games των τελευταίων ετών

Men + Speed

5 από τα καλύτερα racing games των τελευταίων ετών

Men + Speed

Τα παιχνίδια αγώνων δρόμου βρίσκονται πάντα στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις όσων παίζουν video games και τώρα επέστρεψαν δυναμικά με τη νέα γενιά, φέρνοντας στα χέρια μας καινούργιες και σαφώς πιο ρεαλιστικές εμπειρίες από ποτέ. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Βάζοντας λοιπόν το πόδι στο γκάζι και το χέρι στο λεβιέ αλλαγής σχέσεων, πάμε να δούμε μερικά από τα καλύτερα racing games των τελευταίων χρόνων.

  1. Driveclubracing games-a640

Το Driveclub είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια racing της τελευταίας γενιάς. Εξαιρετικά γραφικά, όμορφο περιβάλλον, γρήγορα οχήματα και αμέτρητες ευκαιρίες για γκάζια και κόντρες με φίλους. Ο online ανταγωνισμός του παιχνιδιού περνάει σε άλλο επίπεδο, ενημερώνοντας τους παίκτες στο κινητό τους όταν ένας φίλος τους καλεί σε μονομαχία. Με το τελευταίο DLC μάλιστα, οι μοτοσυκλέτες ανεβάζουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, προσφέροντας τον απόλυτο ρεαλισμό στον χειρισμό και την αίσθηση των δρόμων. Με κάθε αναβάθμιση, γίνεται ολοένα και καλύτερο, προσφέροντας στους παίκτες τις εναλλαγές και την ποικιλία που χρειάζονται για να παραμένουν συνεχώς συνδεδεμένοι.

  1. DiRT
    racing games-b640

Το DiRT ξεχωρίζει για το ύφος… αλητείας που υιοθετεί στο gameplay. Με τον δείκτη τεχνητής νοημοσύνης των αντιπάλων να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, αλλά και τον άκρως ρεαλιστικό χειρισμό των οχημάτων να εκτοξεύει την αδρεναλίνη σε κάθε αγώνα, το αποτέλεσμα εθίζει τους παίκτες στον φανταστικό αυτόν κόσμο. Επίσης, ο σχεδιασμός κάθε πίστας είναι καλοδουλεμένος μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, εναλλάσσοντας τα καιρικά φαινόμενα και τις επιφάνειες του δρόμου με τρόπο που να επηρεάζει άμεσα τον οδηγό. Όπως ακριβώς θα συνέβαινε στην πραγματικότητα!

    1. Gran Turismo 6
Advertisement
Advertisement

Αποτελεί ένα από τα κορυφαία παιχνίδια του είδους, καθώς το Grand Turismo μας έχει γαλουχήσει από το 1997. Ο τίτλος δεν πρόκειται για ένα απλό racing game, αλλά για τον απόλυτο προσομοιωτή αγώνων ταχύτητας. Το έκτο μέρος της σειράς λοιπόν, συλλέγει τα καλύτερα στοιχεία του παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα τους πραγματικούς υπολογισμούς ταχυτήτων και απόδοσης οχήματος, φέρνοντας στα χέρια μας το πιο αληθοφανές racing game όλων των εποχών. Επιπλέον, οι πραγματικές συνθήκες καιρού, αλλά και η μετάβαση από μέρα σε νύχτα, έχουν άμεση επιρροή στην οδήγηση και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Παρότι η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, το παιχνίδι στο σύνολό του είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογος.

    1. GRID Autosport

Advertisement

Με 13 πίστες και πέντε διαφορετικές κατηγορίες αγώνων, η εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού επαναφέρει τις περιόδους εκπαίδευσης και τους προκριματικούς γύρους. Έτσι, ενθαρρύνει τους νέους παίκτες να μυηθούν στη λογική και το gameplay του παιχνιδιού. Ταξιδεύοντας από τον Λευκό Οίκο μέχρι και τις πιο μακρινές γωνιές των Η.Π.Α., το GRID Autosport διαθέτει μια τεράστια ποικιλία εντυπωσιακών τοποθεσιών εστιάζοντας περισσότερο στις ικανότητες του οδηγού, παρά στην καταστροφή των αντίπαλων οχημάτων. Στο multiplayer mode, οι παίκτες μπορούν να ανταγωνιστούν με άλλους 11 παίκτες ταυτόχρονα στην ίδια πίστα.

    1. The Crew

Advertisement

Συλλέγοντας τα καλύτερα συστατικά από παιχνίδια του είδους που αγαπήσαμε και επικές σκηνές από παρόμοιες κινηματογραφικές ταινίες, το The Crew καλεί τους παίκτες να συσπειρωθούν σε ομάδες δίνοντας τις πιο απαιτητικές μάχες στους ανοιχτούς, ασφαλτοστρωμένους δρόμους του. Μοναδικές εμπειρίες και εντυπωσιακές καταδιώξεις σκεπάζονται υπό το πέπλο των εξαιρετικών γραφικών και της “ξεσηκωτικής” μουσικής του soundtrack, προσφέροντας απλόχερα αμέτρητες ώρες απόλαυσης και ταχυτήτων. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε και το πρόσφατο DLC, το οποίο προσθέτει ένα σωρό επιπλέον καλούδια και νέα οχήματα στις ανταγωνιστικές πίστες.

Πηγή: RedBull.com