Live Κίνηση
Περισσότερα
Kia

Kia XCeed: Σπορ αλλά ευρύχωρο

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia XCeed: Σπορ αλλά ευρύχωρο

Kia

Kia XCeed: Σπορ αλλά ευρύχωρο

Kia

Το ολοκαίνουριο Kia XCeed έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των crossovers, συνδυάζοντας κάλλη με πρακτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μέλος της οικογένειας Ceed, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαθέτει τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές ενός SUV σε ένα πιο σπορ αμάξωμα με μικρότερο αποτύπωμα. Τοποθετημένο μεταξύ του πεντάθυρου Ceed και του Kia Sportage, το XCeed καταφέρνει να παρέχει χώρο για τους επιβάτες του και τις αποσκευές τους ανάλογο με αυτόν των πιο επιτυχημένων SUV στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο επικεφαλής της Kia Motors Ευρώπης, Emilio Herrera, Chief Operating Officer της Kia Motors Europe: «Ο σπορ σχεδιασμός και η συμπεριφορά του νέου Kia XCeed CUV το καθιστούν πιο επιθυμητό από πολλά SUV. Μάλιστα παρέχει τα παραπάνω χωρίς συμβιβασμούς στην ευελιξία, ενώ ο έξυπνος σχεδιασμός του εξασφαλίζει εντυπωσιακούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές».

Με συνολικό μήκος 4.395 mm, είναι 85 mm μεγαλύτερο από το πεντάθυρο hatchback Ceed και 90 mm πιο μικρό από το Sportage. Το μέγιστο ύψος του είναι 1.490 mm, κάτι που σημαίνει πως είναι 43 mm πιο ψηλό από το Ceed και 155 mm πιο χαμηλό από το Sportage, παρέχοντας στους οδηγούς  χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σχέση με το πιο ψηλό SUV και μια υψηλότερη θέση οδήγησης συγκριτικά με το συμβατικό Ceed.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ως βάση το Ceed, ένα από τα πιο ευρύχωρα οχήματα της μικρομεσαίας κατηγορίας, το Kia XCeed παρέχει άνετους χώρους στους εμπρός και πίσω επιβάτες του. Με όλα τα καθίσματα τοποθετημένα κατά 42 χιλιοστά πιο ψηλά σε σχέση με το Ceed η είσοδος και η έξοδος είναι σημαντικά πιο εύκολη. Ταυτόχρονα τα παράθυρα σε σχήμα ημισέληνου και η γραμμή οροφής αλα fastback παρέχουν ένα πιο φωτεινό και ελκυστικό περιβάλλον καθώς και μεγαλύτερο «αέρα» για τα κεφάλια από άλλα μοντέλα της κατηγορίας C.

Ο μεγαλύτερος πίσω πρόβολος του Kia XCeed εξασφαλίζει και ένα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ο οποίος φτάνει τα 426 λίτρα (VDA), 31 λίτρα περισσότερα από το Ceed και από τα πιο επιτυχημένα μικρομεσαία SUV στην Ευρώπη. Με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.378 λίτρα. Η πρακτικότητα εξασφαλίζεται με τη διαιρούμενη σε ποσοστό 40:20:40 πλάτη των πίσω καθισμάτων, την έξυπνη ηλεκτρική πέμπτη πόρτα ( Smart Power Tailgate) και το δάπεδο δύο επιπέδων του πορτμπαγκάζ,που μπορεί να μετακινηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω προκειμενου είτε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη χωρητικότητα για τις αποσκευές είτε ένας «κρυφός» κάτω χώρος.

Advertisement