Live Κίνηση
Περισσότερα
Kia

Kia XCeed: Οι Κορεάτες κάνουν επίθεση στα μικρομεσαία SUV

Ελλάδα 14:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia XCeed: Οι Κορεάτες κάνουν επίθεση στα μικρομεσαία SUV

Kia

Kia XCeed: Οι Κορεάτες κάνουν επίθεση στα μικρομεσαία SUV

Kia

H οικογένεια των SUV της Kia αποκτά ένα ακόμη μέλος. Το XCeed είναι η νέα πρόταση των Κορεατών στη hot κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του Sportage μεγάλωσε σε διαστάσεις και έτσι η Kia αναζητούσε ένα προϊόν με το οποίον θα γεφύρωνε το χάσμα μεταξύ αυτού και του μικρού Stonic. Ο «κύβος ερρίφθη» και έτσι σήμερα υποδεχόμαστε το νέο XCeed. Ένα νέο SUV με το οποίο οι Κορεάτες φιλοδοξούν αποσπάσουν μερίδια στην κατηγορία των μικρομεσαίων οχημάτων ελευθέρου χρόνου, εκεί όπου το Nissan Qashqai μονοπωλεί το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Το νέο SUV θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στη Ζιλίνα και θα συνοδεύεται από 7ετή εγγύηση ή 150.000 χιλιομέτρων. Ας γνωρίσουμε τα βασικά στοιχεία του νέου Kia XCeed. Σε επίπεδο αισθητικής το XCeed φέρει τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία των μοντέλων της Kia, με κύρια διαφορά την εμφάνιση του πίσω μέρους. Εκεί, οι σχεδιαστές της εταιρείας έχουν προσθέσει στοιχεία από κουπέ μοντέλα και έτσι η έντονη κλίση της οροφής δημιουργεί ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

To μοντέλο στηρίζεται πάνω στην πλατφόρμα του 5θυρου Ceed (μεταξόνιο στα 2.650 χλστ.). Ωστόσο, το XCeed έχει μεγαλύτερες διαστάσεις δίνοντας μια νότα επιβλητικότητας: μεγαλύτερα μετατρόχια κατά 25 & 60 χλστ. αντίστοιχα, μεγαλύτερο πλάτος αμαξώματος κατά 26 χιλιοστά και αυξημένο μήκος κατά 85 χιλιοστά (συνολικά στα 4.395 mm). Παράλληλα, η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 174 χιλιοστά (με 16 ιντσών τροχούς) και τα 184 χιλιοστά με 18άρες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη και παραπέμπει στο 5θυρο Ceed, με την Kia να υπόσχεται επαρκείς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (426 λίτρα).


Advertisement

Παράλληλα, στον κατάλογο εξοπλισμού του XCeed περιλαμβάνονται μια σειρά από εφαρμογές συνδεσιμότητας & τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας. Στη βάση των μηχανικών συνόλων του XCeed βρίσκουμε τον 1.000άρη 3κύλινδρο τούρμπο της Kia με 120 ίππους και 172 Nm ροπής και ακολουθεί ο ισχυρότερος 1,4 Τ-GDi με τα 140 άλογα και τα 242 Nm ροπής. Στην κορυφή των μοτέρ βενζίνης βρίσκουμε τον 1,6 τούρμπο με 204 άλογα (συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη). Για εκείνους που προσανατολίζονται στο ντίζελ, διαθέσιμος θα είναι ο 1,6 πετρελαιοκινητήρας με 115 και 136 ίππους. Σημειώνουμε, επίσης, πως μέσα στο 2020 η γκάμα του XCeed θα αποκτήσει σύνολα με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V και ένα plug-in μοτέρ.

Το Newsauto βρέθηκε στην Φρανκφούρτη για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Kia XCeed. Δείτε τι μετέδωσε LIVE από τη Γερμανία ο Πάνος Σεϊτανίδης, πατώντας play στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Καθώς το KIA Xceed “γεννήθηκε” σαν ιδέα εκεί όπου και μας “συστήθηκε”, δηλαδή στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού της μάρκας, κατά τη διάρκεια της ημέρας επισκέφτηκαν το χώρο της παρουσίασης πολλά στελέχη και εργαζόμενοι στην κορεάτικη εταιρεία. Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας, ο Γιάννης Ρούσσης, Product Manager της KIA στην Ευρώπη. Οι πιστοί μας αναγνώστες ίσως θυμάστε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο NewsAuto πριν από μερικούς μήνες (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ).

Στη σύντομη συνομιλία μας, κατέστησε σαφές το πόσο σημαντικό μοντέλο είναι το Xceed για τη μάρκα και πως οι εκτιμήσεις σχετικά με αυτό το μοντέλο, είναι πως σύντομα θα εξελιχθεί στο best seller της KIA στην Ευρώπη. Πράγμα που μένει να αποδειχθεί. Πάντως σε αυτή την καυτή ημέρα στη Φρανκφούρτη, μιας και ο υδράργυρος είχε σκαρφαλώσει στους 37 βαθμούς Κελσίου, οι αντιδράσεις των συναδέλφων από την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών αγορών που βρέθηκαν μαζί μας στην παρουσίαση, ήταν θετικές.

Advertisement

Στα… χαρτιά το Xceed έχει ότι χρειάζεται για να πετύχει, από εμφάνιση αναμφίβολα παίρνει μεγάλο βαθμό και η είσοδός μας στο εσωτερικό του άφησε ανάλογες εντυπώσεις. Περισσότερα, όταν έρθει η ώρα να το οδηγήσουμε.