Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Car Of The Year 2022 | Τιμές Καυσίμων

KIA 2022

Kia EV6: Σχεδίαση από το μέλλον

  • newsautoteam

Το νέο Kia EV6 είναι αναμφισβήτητα ένα επαναστατικό μοντέλο τόσο για την Kia όσο και την ηλεκτροκίνηση στο σύνολό της, κάτι που αποδεικνύουν και οι συνεχείς διακρίσεις του.

Με τα πολλά βραβεία που αποσπά το EV6, αποδεικνύει έμπρακτα πως πρόκειται για ένα μοντέλο που συνεχίζει να αυξάνει διαρκώς την δημοτικότητα του.

Το EV6 αποτελεί ευθαρσώς το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia που εκφράζει την επιτυχημένη μετάβαση της εταιρίας στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το Kia EV6 σχεδιάστηκε με κύριο γνώμονα τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United», η οποία χαρακτηρίζει τις αντιθέσεις που συναντάμε στη φύση, με σκοπό να ισορροπεί και να εξελίσσεται αρμονικά.

Στο επίκεντρο της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας δεσπόζει μια νέα οπτική ταυτότητα, με διαφορετικούς συνδυασμούς από αιχμηρά στιλιστικά στοιχεία και ανάγλυφα σχήματα.

Κυρίαρχο ρόλο στη σχεδιαστική προσέγγιση του νέου Kia EV6 επιτελεί η έκφραση του ανθρωποκεντρικού, της προοδευτικής σχεδίασης αλλά και της ηλεκτροκίνησης.

Το EV6 είναι ένα συναρπαστικό μοντέλο για την αγορά των σύγχρονων EV επιτυγχάνοντας ένα διακριτικό, εντυπωσιακό design χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό προηγμένων, χαρακτηριστικών με καθαρές και πλούσιες αναλογίες, παρέχοντας παράλληλα μια μοναδική ευρυχωρία για ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό όχημα.

Από όποια γωνία και να το χαζέψεις είναι σαν να βλέπεις το μέλλον της αυτοκίνησης. Οι ιδιαίτερες γραμμές του είναι εκείνες που το κάνουν ξεχωριστό και δηλώνουν στον θεατή το νέο, το καινοτόμο, το προηγμένο που έρχεται για να μας συνοδεύσει από εδώ κι εμπρός στο αύριο. Μια τόσο εκλεπτυσμένη σχεδίαση που αποκαλύπτει το τεχνολογικό υπόβαθρο.

Η εξωτερική σχεδίαση του EV6 περιέχει στοιχεία από crossover, με το προφίλ του νέου μοντέλου να είναι κομψό και αεροδυναμικό, η έντονη κλίση του παρμπρίζ προσδίδει ακράδαντα δυναμισμό, συμβάλλοντας παράλληλα και στην πολύτιμη βελτίωση της αεροδυναμικής φόρμας για προφανείς λόγους.

Η νέα φιλοσοφία σχεδίασης της Kia η οποία λανσάρεται με επιτυχία στο EV6, βασίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες: “Bold for Nature”, “Joy for Reason”, “Power to Progress”, “Technology for Life” και “Tension for Serenity”. Με το Bold for Nature να αντιστοιχεί στα σχήματα και τις αναλογίες που συναντάμε στη φύση, το Joy for Reason να επικεντρώνεται στην αίσθηση που βελτιώνει την διάθεση των επιβατών με την υιοθέτηση νέων υλικών, το Power to Progress να βασίζεται στα σύγχρονα ισχυρά σημεία της μάρκας, το Technology for Life να αφορά τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες για τη θετική αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής και το Tension for Serenity να παρέχει νέες σχεδιαστικές τάσεις.

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως το πλήρως ηλεκτρικό EV6 κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο «Crossover of the Year» στα Βραβεία – TopGear.com 2021 Awards. Το EV6 δικαίως εντυπωσίασε τους κριτές του Top Gear.

Όπως το είδαμε επίσης μεταξύ των 7 επικρατέστερων αυτοκινήτων που επιλέχθηκαν για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022, μόλις έναν μήνα μετά τη νίκη του Γερμανικού Premium Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022. Οι ειδικοί μίλησαν, κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση στο νέο και προικισμένο Kia EV6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia EV6: Crossover της Χρονιάς στα TopGear.com 2021 Awards
Το Kia EV6 «ματσάρει» την Porsche Taycan Turbo S στους ελιγμούς (+video)
To Kia EV6 έσπασε το ρεκόρ Guinness της Tesla

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto