Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover

Νέα Jaguar F-Type με έως και 575 ίππους

Ελλάδα 19:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Jaguar F-Type με έως και 575 ίππους

Jaguar Land Rover

Νέα Jaguar F-Type με έως και 575 ίππους

Jaguar Land Rover

Η Jaguar παρουσίασε την ανανεωμένη γενιά της F-Type, η οποία έρχεται με αλλαγές στην εμφάνισή της, με περισσότερα στοιχεία τεχνολογίας, αλλά και με αναβαθμισμένη ισχύ έως και 575 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας με τη σχεδίασή της, η ανανεωμένη F-Type (σε κουπέ και κάμπριο) αποκτά στο εμπρόσθιό της μέρος πιο λεπτά φώτα, ένα νέο καπό, αλλά και πιο σπορ εισαγωγές μαζί με μια νέα γρίλια στη μάσκα.

Αλλαγές υπάρχουν και στα πίσω μέρος, όπου συναντούμε «φρεσκαρισμένα» φώτα, αλλά και πιο επιθετικό προφυλακτήρα με αλλαγμένο διαχύτη και νέες διπλές εξατμίσεις. Καινούργιες είναι και οι διαθέσιμες ζάντες.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, έχει προστεθεί ένας αναβαθμισμένος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών που μπορεί να αλλάξει την διαμόρφωσή του, αλλά και ένα πιο πλήρες σύστημα πολυμέσων Touch Pro με περισσότερες από ποτέ δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Στο πεδίο των κινητήρων, η ανανεωμένη F-Type θα έχει ως αρχική επιλογή τον 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης των 300 ίππων ισχύος (και 400 Nm ροπής), ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο 5λιτρος V8 με κομπρέσσορα κινητήρας των 450 ίππων και 580 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και προαιρετικά με τετρακίνηση.

Advertisement

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η νέα F-Type R, η οποία έχει ανεβάσει την ισχύ της στους 575 ίππους, προσφέροντας 0-60 mph (0-96 km/h) σε 3.5 sec και τελική ταχύτητα 299 km/h.

Advertisement

Σε όλες τις εκδόσεις η Jaguar προσφέρει στάνταρ ή προαιρετικά ενεργό σύστημα εξάτμισης, αλλά και ειδικά στα V8 μοντέλα, το σύστημα Quiet Start, το οποίο όταν ενεργοποιηθεί φροντίζει ώστε ο ήχος από την εξάτμιση να μην… ξυπνά τη γειτονιά κατά το ξεκίνημα του αυτοκινήτου.

Οι αλλαγές στην ανανεωμένη Jaguar F-Type ολοκληρώνονται με τις επεμβάσεις στο στήσιμο της κορυφαίας F-Type R, η οποία αποκτά νέα αμορτισέρ, ελατήρια, αντιστρεπτικές, αλλά και πλατύτερες 20άρες ζάντες, για ακόμη πιο δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Advertisement