Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover PHEV

Jaguar F-Pace plug-in hybrid: Όσα την κάνουν ξεχωριστή

Ελλάδα 4:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar F-Pace plug-in hybrid: Όσα την κάνουν ξεχωριστή

Jaguar Land Rover PHEV

Jaguar F-Pace plug-in hybrid: Όσα την κάνουν ξεχωριστή

Jaguar Land Rover PHEV

Η Jaguar F-Pace P400e μαγνητίζει το βλέμμα, φέρει ισχυρές επιδόσεις, προηγμένες τεχνολογίες, φορτίζει σε χρόνο… dt και προσφέρει στους επιβάτες ένα ήσυχο ταξίδι.

Advertisement
Advertisement

Δεσπόζουσα παρουσία στον δρόμο, προηγμένες τεχνολογίες, ισχυρές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και ταχύτατη φόρτιση. Η plug-in υβριδική έκδοση της Jaguar F-Pace, με την κωδική ονομασία “P400e”, αναμφίβολα, είναι πληθωρική σε ταλέντο και άκρως ξεχωριστή. Ας αποκωδικοποιήσουμε, λοιπόν, το μοντέλο.

Μαγνητίζει το βλέμμα

«Κάθε φορά που κάποιος εντοπίζει το μοντέλο στο δρόμο, αντανακλαστικά πλημμυρίζει από συναισθήματα» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Julian Thomson, επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar. Πρόκειται για λόγια που επιβεβαιώνουν το λόγου το αληθές. Η Jaguar F-Pace δεν περνά απαρατήρητη.

Advertisement
Advertisement

Αιχμή του δόρατος αποτελούν τα  LED εμπρός φωτιστικά σώματα, με πιο αιχμηρή μορφή, τα οποία φέρουν και δυνατότητα τοποθέτησης λαμπτήρων με τεχνολογία Matrix. Σε στιλιστικές επεμβάσεις που, εμφανώς αποτελούν οπτική αναβάθμιση, έχουν υποβληθεί και οι προφυλακτήρες, όπως και το καπό.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το μοντέλο

Advertisement

Στην καμπίνα, όλες οι αλλαγές έχουν γίνει με φόντο την ενίσχυση της premium αύρας. Ένα από τα μεγάλα «ατού» είναι  το αναβαθμισμένο σύστημα infotainment PiviPro, ενσαρκωμένο σε οθόνη αφής των 11,4 ιντσών, όπως και το νέο τιμόνι. Το PiviPro επιτρέπει στον οδηγό να απολαμβάνει τα οφέλη της πιο εξελιγμένης τεχνητής νοημοσύνης (AR) μέσα στο αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σύστημα πλοήγησης με δυνατότητα αυτομάθησης (self learning) για πλήρη συνδεσιμότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ισχυρή και με χαμηλή κατανάλωση

Advertisement

Το μοντέλο «φορά» ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο το οποίο απαρτίζεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα των 2.0 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς αντιστοιχεί σε 404 ps και 640 Nm ροπής, ενώ για την τροφοδότηση του ηλεκτροκινητήρα φροντίζει μια μπαταρία των 17.1 kWh που χαρίζει 53 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Η Jaguar F-Pace P400e μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,3 sec, η τελική ταχύτητα αποτυπώνεται σε 240 χλμ./ώρα, ενώ η μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς (AWD) διενεργείται μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Advertisement

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το μοντέλο

Η μεικτή κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 2,2-2,5 lt/100 km (κατά WLTP), την ίδια ώρα που οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 49-57 g/100 kmαπαλλάσσοντας τον κάτοχο της F-Pace PHEV από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Φόρτιση σε χρόνο… dt

Η F-Pace Plug-in Hybrid προσφέρει άνετη φόρτισηεπαναφόρτιση εν κινήσει. Ειδικότερα μέσω της χρήσης ταχυφορτιστή 32kW DC η φόρτιση στο 80% δεν απαιτεί περισσότερα από 30 λεπτά.

Αδιαπέραστη σε ήχους καμπίνα

Στη μακροσκελή λίστα των highlight περιλαμβάνεται και το γεγονός πως οι ήχοι από την κίνηση στον δρόμο, δεν εισβάλλουν στην καμπίνα. Η ποιότητα κύλισης εκτοξεύεται ελέω των τεχνολογιών Active Road Noise Cancellation και Engine Noise Cancellation, ενώ χείρα βοηθείας στον οδηγό προσφέρει η προσθήκη της πίσω κάμερας Clear Exit Monitor.

Αυτοκυριαρχία

Το μοντέλο ενσωματώνει το σύστημα All Wheel Drive με τεχνολογία Intelligent Driveline Dynamics. Πρόκειται ένα προληπτικό σύστημα τετρακίνησης, το οποίο μεταφέρει, προληπτικά τη ροπή στους εμπρός τροχούς, θέτοντας το όχημα σε κατάσταση ετοιμότητας για ενδεχόμενη απώλεια ελκτικής πρόσφυσης, και διατηρώντας τον έλεγχο.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το μοντέλο