Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2022

Η εκκεντρική προσωπικότητα του Honda HR-V e:HEV

Ελλάδα 0:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εκκεντρική προσωπικότητα του Honda HR-V e:HEV

HONDA-2022

Η εκκεντρική προσωπικότητα του Honda HR-V e:HEV

HONDA-2022

Το νέο HR-V e:HEV διαθέτει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα καθώς και μία εμφάνιση που συναρπάζει. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο SUV που οδηγεί σε όλους τους τομείς τις εξελίξεις…

Advertisement
Advertisement

Σε μία ολοένα αναδυόμενη κατηγορία με ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό ανταγωνισμό, η Honda αντιπαρατάσσει το νέο και επαναστατικό HR-V e:HEV αλλάζοντας άρδην τους έως τώρα κανόνες.

Το νέο HR-V e:HEV καταφέρνει να συνδυάζει ένα μοναδικής σχεδίασης αμάξωμα με κορυφαία τεχνολογία σε ότι αφορά τον κινητήρα όπως επίσης και το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα.

Το HR-V διατίθεται πλέον αποκλειστικά με υβριδικό σύστημα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα αποδοτικό SUV με εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας και δυναμικών επιδόσεων καθώς και ένα νέο αμάξωμα που εντυπωσιάζει με την αισθητική του και τον έντονα δυναμικό του χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα e:HEV αποδίδει συνολική ισχύ 131 ίππους, σε συνδυασμό με ροπή 253 Nm. Το αποτέλεσμα είναι ένα αβίαστο και άνετο ταξίδι, τόσο σε αστικές διαδρομές όσο και στις υψηλές ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου.

Οι εκπομπές CO2 του αποδοτικού υβριδικού συστήματος ξεκινούν από 122 g/km (WLTP) και η κατανάλωση από 5,4L /100km (WLTP), ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε μόλις 10,6 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το υβριδικό σύστημα της Honda είναι self charging οπότε και δεν χρειάζεται σύνδεση για φόρτιση, ενώ συνδυάζει την αμεσότητα απόκρισης και την αποδοτική λειτουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος με την πρακτικότητα και την ευελιξία των παραδοσιακών θερμικών μοντέλων.

Advertisement

Το σύστημα αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σε συνεργασία με έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας μόνο σχέσης μετάδοσης σε συνδυασμό με μία ευφυή μονάδα ελέγχου ισχύος.

Η νέα γενιά του υβριδικού συστήματος της Honda είναι ακόμα πιο εξελιγμένη, με αποτέλεσμα σε κάποιες συνθήκες κίνησης η αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία να αγγίζει το 80% της διαδρομής. Αυτό ερμηνεύεται με κορυφαίες επιδόσεις κατανάλωσης, αλλά και ένα πολιτισμένο και premium χαρακτήρα άνεσης για τους επιβάτες λόγω της απουσίας θορύβων και κραδασμών.

Advertisement

Η Ευφυής Μονάδα Ηλεκτρονικού Ελέγχου (Electronic Control Unit) ελέγχει αυτόματα και συνεχώς τις εναλλαγές μεταξύ των τριών προγραμμάτων οδήγησης Electric Drive, Hybrid Drive ή Engine Drive ανάλογα με το ποιο είναι το πιο αποδοτικό στις εκάστοτε συνθήκες.

Το υβριδικό σύστημα της Honda παρέχει και την δυνατότητα ανάκτησης της ενέργειας μέσω του προγράμματος “Β” στο κιβώτιο ταχυτήτων. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την ενέργεια στη φάση της πέδησης.

Παράλληλα με τα δύο paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ισχύ της ανάκτησης της ενέργειας σε τρία στάδια, με το πιο ισχυρό από αυτά να επιτρέπει την επιβράδυνση χωρίς την ανάγκη να πατηθεί το πεντάλ του φρένου, για την λεγόμενη one pedal λειτουργία οδήγησης.

Το Honda HR-V e:HEV αποτελεί ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο compact SUV που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και συγκεκριμένα τις νέες οικογένειες που είναι ευαισθητοποιημένες με το περιβάλλον αλλά και με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Honda HR-V e:HEV vs Renault Arkana E-Tech
Με Honda HR-V e:Hybrid στο Πήλιο (+video)
Στην Ελλάδα το νέο Honda HR-V e:HEV (+τιμές)