Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2022

Honda Jazz Crosstar: Η περιπέτεια έχει ονοματεπώνυμο

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda Jazz Crosstar: Η περιπέτεια έχει ονοματεπώνυμο

HONDA-2022

Honda Jazz Crosstar: Η περιπέτεια έχει ονοματεπώνυμο

HONDA-2022

Το Honda Jazz είναι το επιτυχημένο compact μοντέλο με τους τεράστιους χώρους, την πρακτικότητα, την πλούσια τεχνολογία της Honda. Το Jazz Crosstar απευθύνεται στους λάτρεις των εξορμήσεων εκτός αστικού ιστού.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές διεκδικούν δικαίως τα εύσημα, αφού κατάφεραν τελικά να “εκμοντερνίσουν” περαιτέρω την εμφάνιση του νέου Honda Jazz. Και το έπραξαν με πολύ έξυπνο τρόπο…

Η Crosstar έκδοση ξεχωρίζει από το αυξημένο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος (+29 mm, συνολικά 152 mm), από τα μαύρα πλαστικά περιμετρικά του αυτοκινήτου καθώς και από τις ράγιες οροφής.

Advertisement
Advertisement

H χαρακτηριστική του σιλουέτα και τα μοναδικά Magic Seats, παραμένουν στα στοιχεία που ενισχύουν το χωροταξικό του ταλέντο, αλλά -ταυτόχρονα- προσθέτονται ακόμα περισσότερα προτερήματα από πλευράς τεχνολογίας και design.

Πρόκειται ξεκάθαρα για το αυτοκίνητο που… βάζει τα γυαλιά στον ανταγωνισμό. Το φρέσκο σύνολο ολοκληρώνουν τα ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα γραφικά των εμπρός φώτων ημέρας LED όπως επίσης και η έντονη διχρωμία.

Η ήσυχη και ποιοτική κύλιση καθώς και η ευχάριστη αίσθηση που προσφέρει στους επιβάτες του είναι στοιχεία άξιας αναφοράς και το… κερασάκι στην τούρτα; Η έκδοση Crosstar, η οποία δίνει στο Jazz μια πιο δυναμική και crossover πινελιά.

Advertisement

Honda Jazz Crosstar

Η Honda έβαλε όλο το ταλέντο της στο εσωτερικό του Jazz Crosstar. Το κέντρο του ταμπλό επενδύθηκε με ύφασμα -διαφορετικής απόχρωσης- προσφέροντας μια πιο “ζεστή” και φιλόξενη αίσθηση στους επιβάτες. Η συναρμογή ως συνήθως κυμαίνεται σε κορυφαίο επίπεδο δίχως ίχνος ψεγαδιού.

Advertisement

Εκ των έσω και στην κορυφή της κονσόλας υπάρχει η ευκρινέστατη οθόνη αφής Honda Connect 9 ιντσών. Το λογισμικό που “τρέχει” είναι απλό στην εξοικείωση και γρήγορο χάρη σε νέους επεξεργαστές, ενώ η αναβαθμισμένη πλοήγηση -σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας- είναι αξιοσημείωτη.

honda jazz

Η ταχύτητα απόκρισης των εντολών του χρήστη έχουν εκμηδενιστεί και ταυτόχρονα οι δυνατότητες συνδεσιμότητας έχουν αυξηθεί, κάτι που γίνεται εύκολα κατανοητό από τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, τα οποία ενεργοποιούνται και με ασύρματη σύνδεση.

Advertisement

Το Honda Personal Assistant που ενεργοποιείται μέσω φωνητικών εντολών, μπορεί να διατηρήσει μια φυσική συνομιλία, χρησιμοποιώντας κατανόηση βάσει περιεχομένου, ώστε να μάθει πώς να προσφέρει σχετικές συστάσεις.

Τώρα, αν επιθυμεί κανείς να ενημερώνεται άμεσα για τον καιρό ή να βρει την αγαπημένη του μουσική ή κάποιο εστιατόριο, ο προσωπικός ψηφιακός βοηθός είναι πάντα εκεί για να εξυπηρετήσει.

honda jazz

Το υβριδικό και πολύ προηγμένο σύνολο της Honda ονομάζεται e:HEV. Κάτω από το καπό του Honda Jazz Crosstar φωλιάζει ένας 1.500άρης ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η συνολική ισχύς είναι 109 ίπποι και 253 Nm ροπής, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να φτάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 9,9 sec.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικά εκτός από τις πολύ καλές επιδόσεις του Jazz Crosstar e:HEV, η ευπρόσδεκτα  εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, αλλά και η πολιτισμένη λειτουργία. Κυριολεκτικά δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Honda Jazz Crosstar 1.5 e:HEV
Honda Jazz Crosstar e:HEV: Ένα compact crossover με στιλ και υβριδική τεχνολογία
Honda Jazz Crosstar e:HEV: Ένα compact crossover με στιλ και υβριδική τεχνολογία