Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda Jazz e:ΗEV: Χώροι και ανέσεις μεγαλύτερης κατηγορίας

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Jazz e:ΗEV: Χώροι και ανέσεις μεγαλύτερης κατηγορίας

HONDA 2021-1

Honda Jazz e:ΗEV: Χώροι και ανέσεις μεγαλύτερης κατηγορίας

HONDA 2021-1

Compact σε διαστάσεις αλλά με χώρους και τεχνολογία μεγαλύτερων κατηγοριών το Honda Jazz e:HEV παραμένει και στη νέα γενιά του το σημείο αναφοράς της κατηγορίας του για την πρακτικότητα και την ποιότητα του σαλονιού του.

Advertisement
Advertisement

Το Honda Jazz υπήρξε μία πραγματική επανάσταση στην σχεδίαση των μικρών αυτοκινήτων από την πρώτη κιόλας γενιά του, όντας ένα μοντέλο το οποίο κατάφερνε να δημιουργεί μία απίστευτη αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης, πρωτοφανή για τα δεδομένα των αυτοκινήτων πόλης. Η νέα γενιά του ακολουθεί την ίδια βασική φιλοσοφία, αποτελώντας το μέτρο σύγκρισης σε ότι αφορά όχι μόνο τους χώρους που εξασφαλίζει για τους επιβάτες αλλά και στις πολλές και έξυπνες ιδέες που εφαρμόζονται στο εσωτερικό του για την μέγιστη δυνατή πρακτικότητα και προσαρμοστικότητα στα δεδομένα ενός σύγχρονου καταναλωτή.

Στο νέο Honda Jazz e:HEV η ιαπωνική εταιρία εφαρμόζει την φιλοσοφία “Yoo no bi” η οποία θέλει να κυριαρχούν οι καθαρές, μίνιμαλ γραμμές οι οποίες τονίζουν τον πρακτικό χαρακτήρα του οχήματος αλλά δημιουργούν παράλληλα και ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον για τους επιβάτες. Κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις εκλεπτυσμένες επιλογές που έχουν γίνει στα υλικά κατασκευής, τα οποία είναι ανθεκτικά στην σκληρή χρήση αλλά και μαλακά και με ποιοτική υφή πάνω στο ταμπλό ώστε να δημιουργούν την αίσθηση ενός αυτοκινήτου ακριβότερης κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Το σύγχρονης σχεδίασης ταμπλό είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του οδηγού με έναν λεπτό πίνακα οργάνων έτσι ώστε να μην περιορίζεται η ορατότητα προς τα εμπρός αλλά και να ενισχύεται ακόμα περισσότερο η αίσθηση της ευρυχωρίας. Η χρηστικότητα τονίζεται από την μεγάλη οθόνη των 9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων αλά και τον πίνακα οργάνων με οθόνη TFT των 7 ιντσών, με πολλές διαθέσιμες ενδείξεις οι οποίες όμως είναι τακτοποιημένες έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού και να είναι εύκολες στην ανάγνωση.

Ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει το σαλόνι του Honda Jazz e:HEV είναι και η κορυφαία εργονομία, χάρη στην ύπαρξη αρκετών φυσικών διακοπτών οι οποίοι επιτρέπουν την άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στις συχνότερα χρησιμοποιούμενες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Advertisement

Οι εξαιρετικά λεπτές κολόνες A που δημιουργούν ένα τόξο ξεκινώντας από το καπό βελτιώνουν την οριζόντια ορατότητα από τις 69 μοίρες (στο μοντέλο προηγούμενης γενιάς) σε 90 μοίρες. Αυτό σε συνδυασμό με τους κρυμμένους υαλοκαθαριστήρες και το επίπεδο ταμπλό, προσφέρει απρόσκοπτη ορατότητα και επιτρέπει στο φυσικό φως να ρέει στην καμπίνα μέσα από το πανοραμικό παρμπρίζ και τα φινιστρίνια.

Advertisement

Ο άφθονος φωτισμός προσφέρει μία αίσθηση ευρυχωρίας για τους επιβάτες, δημιουργεί ένα ευάερο περιβάλλον και συμβάλλει στην αίσθηση ελευθερίας και φωτεινότητας του εσωτερικού. Το επίπεδο, φαρδύ υποβραχιόνιο της κεντρικής κονσόλας ευθυγραμμίζεται με το ύψος του υποβραχιονίου της πόρτας, παραπέμποντας σε επίπεδα άνεσης μεγαλύτερων, πολυτελών αυτοκινήτων.

Οι προσεκτικά επιλεγμένες πινελιές όπως είναι το φαρδύ κεντρικό υποβραχιόνιο με χώρο αποθήκευσης και οι θύρες USB μπροστά και πίσω, εξασφαλίζουν ότι όλοι οι επιβαίνοντες θα απολαμβάνουν κάθε στιγμή της διαδρομής. Όλα τα αντικείμενα έχουν τη θέση τους στο εσωτερικό του μικρού Honda. Υπάρχουν θέσεις για τη σύνδεση και φόρτιση smartphone, θήκη για μπουκάλια και πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα. Στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων υπάρχουν έξυπνες θήκες για smartphone.

Advertisement

Και στο νέο Honda Jazz e:Hybrid η εταιρία έχει δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του σε ότι αφορά τους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πορτ-μπαγκάζ ξεκινά από τα 298 λίτρα με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων σε όρθια θέση και φθάνει στο εντυπωσιακό νούμερο των 1.199 λίτρων με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη και στην έξυπνη ενσωμάτωση του υβριδικού συστήματος το οποίο τοποθετήθηκε με ιδιαίτερα ευφυή τρόπο ώστε να μην στερήσει πολύτιμο χώρο από την καμπίνα. Ένα ακόμα πρωτοποριακό στοιχείο είναι η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου κάτω από τα εμπρός καθίσματα, κάτι μοναδικό για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Mε αφορμή αυτή την προηγμένη χωροταξική μελέτη έγινε εφικτή η εφαρμογή του συστήματος Magic Seats για τα πίσω καθίσματα και στο νέο Honda Jazz e:HEV. Xάρη σ’ αυτόν τον ιδιαίτερα ευφυή μηχανισμό, τα πίσω καθίσματα μπορούν να διαμορφωθούν με διάφορους τρόπους και με μία εύκολη κίνηση, παρέχοντας τη δυνατότητα μεταφοράς διαφόρων μεγάλων σε όγκο αντικειμένων. Η επίπεδη αναδίπλωση και βύθισή τους προσφέρει επιπλέον χώρο αποθήκευσης, ενώ ανασηκώνοντας τα καθίσματα μπορεί να γίνει εκμεταλλεύσιμος όλος ο εσωτερικός χώρος του αυτοκινήτου, από το δάπεδο έως την οροφή.

Οι επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων επωφελούνται επίσης από τα νέας σχεδίασης καθίσματα, με κορυφαία στήριξη για το σώμα και μεγαλύτερη άνεση στις μεγάλες και πολύωρες διαδρομές χάρη στην αύξηση του πάχους των επενδύσεων των καθισμάτων 30 χιλιοστά. Αυτές οι αλλαγές ενισχύουν τα επίπεδα άνεσης και παρέχουν μεγαλύτερη οσφυϊκή υποστήριξη για την ελαχιστοποίηση της κόπωσης.

Για να αυξηθεί περαιτέρω η άνεση του οδηγού, η θέση του πεντάλ φρένου έχει αλλάξει έτσι ώστε να βελτιστοποιήσει τη γωνία του ποδιού προσφέροντας μια πιο φυσική τοποθέτηση του ποδιού. Ενώ και το τιμόνι είναι πλέον κατά 2 μοίρες πιο όρθιο και με μεγαλύτερο εύρος ρύθμισης έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται και ακόμα ψηλότεροι οδηγοί. Τα νέας σχεδίασης Magic Seats έχουν αυξήσει την άνεση για τους πίσω επιβάτες, παρέχοντας πλέον 986 χιλιοστά χώρο για τα πόδια τους ενώ έχει προστεθεί και έξτρα επένδυση 24 χιλιοστών στα καθίσματα, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο άνετα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέο Honda Jazz e:HEV
Δοκιμή: Honda Jazz Crosstar 1.5 e:HEV
Το Honda Jazz γίνεται Off-Roader (+video)