Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda Jazz Crosstar e:HEV: Το πιο εξελιγμένο μικρό με το περιπετειώδες στιλ

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Jazz Crosstar e:HEV: Το πιο εξελιγμένο μικρό με το περιπετειώδες στιλ

HONDA 2021-1

Honda Jazz Crosstar e:HEV: Το πιο εξελιγμένο μικρό με το περιπετειώδες στιλ

HONDA 2021-1

Στην άκρως επιτυχημένη συνταγή του “απλού” Jazz η Honda έρχεται να προσθέσει μία ακόμα ενδιαφέρουσα έκδοση με στοιχεία crossover για όσους αναζητούν μία αίσθηση ελευθερίας και την ικανότητα να μπορούν να σπάνε τα δεσμά της καθημερινότητας.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας καταξιωθεί στην συνείδηση του κοινού ως το πιο πρακτικό και ευρύχωρο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, το Honda Jazz μπαίνει σε μία νέα φάση της μεγάλης ιστορίας του αποκτώντας και μία νέα έκδοση με το όνομα Crosstar και πολλά νέα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Με στοιχεία από την κατηγορία των crossover, με περιπετειώδες στιλ στην εμφάνιση και με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το Honda Jazz Crosstar e:HEV αποτελεί μία ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να συνδυάσει ένα πιο ελεύθερο τρόπο ζωής και μετακίνησης με ένα αυτοκίνητο που διαθέτει κορυφαία επίπεδα τεχνολογίας και ποιότητας.

Για να προσδώσει ένα πιο νεανικό στιλ στο Jazz Crosstar η Honda προχώρησε σε κάποιες αισθητικές επεμβάσεις, οι οποίες χωρίς να αλλάζουν την μοναδική σχεδίαση του αυτοκινήτου και την έμφαση στην πρακτικότητα, δημιουργούν μία εντελώς φρέσκια αίσθηση με πολλαπλές δυνατότητες και γεμάτο υποσχέσεις για ατελείωτη δράση και πέρα από την άσφαλτο. Τη στιβαρή, μυώδη παρουσία του ενισχύουν η ξεχωριστής αισθητικής γρίλια, οι κομψές ενσωματωμένες ράγες οροφής και η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος για ευκολότερη πρόσβαση και επιβλητική θέα του οδοστρώματος μπροστά από το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Τα προστατευτικά του αμαξώματος και οι επιλογές των εκπληκτικών διχρωμιών εξασφαλίζουν μια εξωτερική εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα, ενώ οι αδιάβροχες εσωτερικές επενδύσεις παρέχουν μεγάλη προστασία στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Οι κομψές ράγες οροφής, πέρα από την πρακτικότητα ενισχύουν ακόμα περισσότερο την λειτουργικότητα του Crosstar αυξάνοντας την ικανότητά του να μεταφέρει και έξτρα φορτίο στην περίπτωση που τοποθετηθεί και έξτρα σχάρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε το σύγχρονο ταμπλό του νέου Jazz που είναι λιτό και εστιασμένο στις απαιτήσεις του οδηγού, περιλαμβάνοντας ένα λεπτό πίνακα οργάνων που εκτείνεται σε οριζόντια διάταξη χωρίς να περιορίζει την ορατότητα, και ενισχύοντας περαιτέρω την αίσθηση εξαιρετικής ευρυχωρίας. Οι εξαιρετικά λεπτές κολόνες A που δημιουργούν ένα τόξο ξεκινώντας από το καπό βελτιώνουν την οριζόντια ορατότητα από τις 69 μοίρες (στο μοντέλο προηγούμενης γενιάς) σε 90 μοίρες.

Advertisement

Αυτό σε συνδυασμό με τους κρυμμένους υαλοκαθαριστήρες και το επίπεδο ταμπλό, προσφέρει απρόσκοπτη ορατότητα και επιτρέπει στο φυσικό φως να ρέει στην καμπίνα μέσα από το πανοραμικό παρμπρίζ και τα φινιστρίνια. Ο άφθονος φωτισμός προσφέρει μία αίσθηση ευρυχωρίας για τους επιβάτες, δημιουργεί ένα ευάερο περιβάλλον και συμβάλλει στην αίσθηση ελευθερίας και φωτεινότητας του εσωτερικού.

Το εσωτερικό του Crosstar ακολουθεί τη φιλοσοφία της εξωτερικής του σχεδίασης. Αδιάβροχα υφάσματα έχουν τοποθετηθεί στα καθίσματα ενώ υπάρχουν ανθεκτικές επενδύσεις στο ταμπλό, στο υποβραχιόνιο και στις πόρτες. Τα ενισχυμένα υλικά προσφέρουν προστασία και αναδεικνύουν την ενισχυμένη στιβαρότητα του Crosstar.

Advertisement

Παράλληλα διατηρεί και όλα τα ξεχωριστά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Jazz όπως για παράδειγμα τα πρωτοποριακά πίσω καθίσματα Magic Seats τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν με διάφορους τρόπους, και επιτρέπουν στον οδηγό να μεταφέρει ακόμα και πολύ μεγάλα σε όγκο αντικείμενα, από σανίδες του σερφ έως μικρά δεντράκια. Η επίπεδη αναδίπλωση και βύθισή τους προσφέρει επιπλέον χώρο αποθήκευσης, ενώ ανασηκώνοντας τα καθίσματα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλο το ύψος του εσωτερικού, από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Ο χώρος αποσκευών με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση ξεκινά από 304 λίτρα και αυξάνεται στα 1.205 λίτρα, μέχρι την οροφή με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Αυτό είναι αποτέλεσμα του επίπεδου πατώματος και της έξυπνης διάταξης των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος. Η εκτενέστερη χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής και η πρωτοποριακή τεχνολογία δομής αμαξώματος ACΕ εξασφαλίζουν υψηλή ακαμψία αλλά και τη μέγιστη προστασία της καμπίνας σε περίπτωση σύγκρουσης.Όλα αυτά επέτρεψαν στο Jazz να πάρει την μεγαλύτερη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, με πέντε αστέρια και πολύ υψηλές επιμέρους βαθμολογίες στις κατηγορίες της προστασίας των επιβατών, των πεζών και των παιδιών.

Advertisement

Πέρα από την καινοτόμο σχεδίαση το νέο Jazz Crosstar e:HEV χαρακτηρίζεται και από την κορυφαία τεχνολογία με την οποία εφοδιάζεται. Το υβριδικό σύστημα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να συνδυάζει την οικονομία και τους χαμηλούς ρύπους με μία απολαυστική εμπειρία οδήγησης. Αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, συνδεδεμένους σε ένα βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο σταθερής σχέσης μετάδοσης. Τα χαρακτηριστικά απόδοσής του είναι μοναδικά, παρέχοντας εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και μία πολύ πολιτισμένη αίσθηση στην οδήγηση, με πολύ μειωμένα τα επίπεδα του θορύβου και των κραδασμών από τα μηχανικά μέρη.

Η οδική συμπεριφορά του είναι ένα ακόμα σημείο όπου η Honda έχει εξαντλήσει όλη την τεχνογνωσία της με ένα νέο σύστημα ανάρτησης το οποίο επανασχεδιάστηκε έτσι ώστε να προσφέρει μια φυσική αίσθηση ακρίβειας και ευελιξίας όταν στρίβει το νέο Jazz. Η ευελιξία βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο με τη χρήση ενός νέου συστήματος διεύθυνσης το οποίο προσφέρει ακριβή πληροφόρηση και πιο φυσική συμπεριφορά στις αλλαγές κατεύθυνσης.

Τέλος, το όλο σύνολο της τεχνολογικής υπεροχής του Honda Jazz Crosstar e:HEV ολοκληρώνεται με μία πληθώρα συστημάτων για την υποβοήθηση του οδηγού υπό την ονομασία Honda Sensing, τα οποία θυμίζουν αυτοκίνητο μεγαλύτερης και πιο ακριβής κατηγορίας και τα περισσότερα από αυτά είναι στάνταρ ακόμα και από την βασική έκδοση.

Συνοψίζοντας το νέο Honda Jazz Crosstar είναι μία άκρως ελκυστική πρόταση για νέους και δυναμικούς ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να ζουν έντονα την κάθε τους στιγμή. Πάνω στην δοκιμασμένη συνταγή του Jazz με την απίστευτη πρακτικότητα και ευρυχωρία, η Honda δημιούργησε ένα πολύ νεανικό σχήμα με δυνατότητες κίνησης σε πιο σύνθετα εδάφη και με έναν πολυτάλαντο χαρακτήρα που εκφράζει ιδανικά το σύγχρονο lifestyle με τις διαρκείς εναλλαγές και τις πολλές και σύνθετες απαιτήσεις.

Ένα πραγματικά μοντέρνο μικρό αυτοκίνητο με μεγάλες δυνατότητες και απαράμιλλο περιπετειώδες στιλ που εκφράζει στο μέγιστο βαθμό μία νέα αντίληψη για την σύγχρονη κινητικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέο Honda Jazz e:HEV
Δοκιμή: Honda Jazz Crosstar 1.5 e:HEV
Το Honda Jazz γίνεται Off-Roader (+video)