Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda Jazz Crosstar e:HEV: Ένα compact crossover με πλούσια χαρίσματα

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda Jazz Crosstar e:HEV: Ένα compact crossover με πλούσια χαρίσματα

HONDA 2021-1

Honda Jazz Crosstar e:HEV: Ένα compact crossover με πλούσια χαρίσματα

HONDA 2021-1

Στη νέα γενιά του Jazz η Honda πρόσθεσε και την έκδοση Crosstar, με έναν πιο crossover χαρακτήρα και μία περιπετειώδη διάσταση στην συμπεριφορά του για ένα πιο νεανικό και πιο συγχρονο αστικό lifestyle.

Advertisement
Advertisement

Aν κάτι δεν έλειψε ποτέ από την Honda ήταν η ικανότητά της να τολμά σε καινούργιες ιδέες. Κάτι που συνεχίζει και στις μέρες μας, με το Jazz να αποτελεί μία κορυφαία απόδειξη της ιδιαίτερης φιλοσοφίας της ιαπωνικής εταιρίας, συνδυάζοντας αρετές και παροχές μεγαλύτερης κατηγορίας σε ένα μικρό σε διαστάσεις αμάξωμα.

Για τη νέα γενιά του μικρού της μοντέλου, η Honda φρόντισε να προσθέσει και μία επιπλέον έκδοση με στοιχεία από την κατηγορία των crossover, προσθέτοντας έτσι ένα μοντέλο σε μία ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Το νέο Ηonda Jazz Crosstar e:HEV απευθύνεται σε δυναμικούς και σύγχρονους ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από την πεπατημένη και περιμένουν από το αυτοκίνητό τους να μπορεί να τους προσφέρει τις διεξόδους διαφυγής από την καθημερινότητα. Οι σχεδιαστικές αλλαγές είναι προσεγμένες και γεμάτες στιλ, δημιουργώντας ένα στιβαρό σε αίσθηση αμάξωμα με μυώδη παρουσία και οff road αναφορές.

Advertisement
Advertisement

Η διαφορετικής σχεδίασης γρίλια, οι κομψές ενσωματωμένες ράγες οροφής, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος αλλά και τα έξτρα πρόσθετα πλαστικά στα φτερά και περιμετρικά του αμαξώματος, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό όχημα που συνδυάζει ιδανικά τον αστικό του χαρακτήρα με την υπόσχεση της περιπέτειας όταν ο οδηγός του αποφασίσει να κινηθεί και πέρα από την άσφαλτο.

Honda Jazz Crosstar

Το εσωτερικό του Crosstar ακολουθεί τη φιλοσοφία της εξωτερικής του σχεδίασης. Αδιάβροχα υφάσματα έχουν τοποθετηθεί στα καθίσματα ενώ υπάρχουν ανθεκτικές επενδύσεις στο ταμπλό, στο υποβραχιόνιο και στις πόρτες. Τα ενισχυμένα υλικά προσφέρουν προστασία και αναδεικνύουν την ενισχυμένη στιβαρότητα του Crosstar.

Advertisement

Τα πίσω καθίσματα Magic Seats μπορούν να διαμορφωθούν με διάφορους τρόπους και με μία εύκολη κίνηση, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να μεταφέρετε σχεδόν τα πάντα, από σανίδες του σερφ μέχρι μικρά δεντράκια. Η επίπεδη αναδίπλωση και βύθισή τους προσφέρει επιπλέον χώρο αποθήκευσης, ενώ ανασηκώνοντας τα καθίσματα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλο το ύψος του εσωτερικού, από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Advertisement

Ο χώρος αποσκευών με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση ξεκινά από 304 λίτρα και αυξάνεται στα 1.205 λίτρα, μέχρι την οροφή με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Αυτό είναι αποτέλεσμα του επίπεδου πατώματος και της έξυπνης διάταξης των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος.

H σχεδίαση του ταμπλό είναι απλή στην αισθητική της χωρίς υπερβολές αλλά εστιασμένη στην καλύτερη δυνατή εργονομία για τον οδηγό και την κορυφαία ποιότητα από τα υλικά που χρησιμοποιεί η Honda. Εξαιρετικές εντυπωσεις αφήνει και η ποιότητα κατασκευής με την μοναδική έμφαση που δίνει η ιαπωνική εταιρία στην άψογη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων της, κάτι που εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς την παραμικρή ένδειξη φθοράς του οχήματος.

Advertisement

Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του έναν εξελιγμένο πίνακα οργάνων με οθόνη 7 ιντσών TFF Driver Informantion Interface (DII), o οποίος περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται κατά την οδήγηση, ενώ υπάρχει μία έξτρα ζώνη περιεχομένου όπου προβάλλονται οι οδηγίες για την πλοήγηση, τις επιλογές στην μουσική, την κατάσταση του υβριδικού συστήματος κ.ά.

Στην διάθεση του οδηγού και των επιβατών υπάρχουν επίσης όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης για την οδήγηση αλλά και ένα πλήρες πακέτο για την παθητική ασφάλεια. Το Honda Jazz Crosstar e:HEV διαθέτει 10 αερόσακους μεταξύ των οποίων δύο νέοι για τα πίσω καθίσμτα και ένας εμπρός κεντρικός, εγκατεστημένος στο κάθισμα του οδηγού, έτσι ώστε να προστατεύονται οι δύο εμπρός επιβάτες σε ενδεχόμενο πλευρικής σύγκρουσης.

Το σύστημα πολυμέσων με την εξελιγμένη οθόνη υψηλής ανάλυσης των 9 ιντσών προσφέρει την εξελιγμένη διαδραστική επαφή που μοιάζει αρκετά με την χρήση ενός smartphone. Υποστηρίζει λειτουργίες όπως Android Auto και ασύρματο Apple CarPlay και επιτρέπει την σύνδεση με το smartphone του οδηγού για πρόσβαση σε εφαρμογές που υπάρχουν στο τηλέφωνό του, τηλεφωνικές επαφές, email, μουσική και πολλά ακόμα.

Το νέο Honda Jazz Crosstar e:ΗEV εφοδιάζεται με τον ψηφιακό βοηθό Honda Personal Assistant, o οποίος προσφέρει πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και λειτουργίες του Honda Connect μέσω φωνητικών εντολών. Πρόκειται για ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο χρησιμοποιεί φυσικές συνομιλίες βασισμένες σε έξυπνες εντολές και έχει την δυνατότητα κατανόησης βάσει του περιεχομένου της συνομιλίας.

Η εφαρμογή Μy Honda+ μπορεί να συνδέσει τους επιβάτες του με το αυτοκίνητο από απόσταση μέσω smartphone. Για παράδειγμα, παρέχει την δυνατότητα οι πληροφορίες του ταξιδιού να προετοιμάζονται και να αποστέλλονται στο αυτοκίνητο έτσι ώστε να είναι έτοιμο για το ταξίδι, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εξ αποστάσεως κλειδώματος και ξεκλειδώματος του οχήματος. Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχει και υπηρεσία εντοπισμού του αυτοκινήτου και παρακολούθησής του μέσω GPS.

Το νέο Jazz Crosstar e:HEV εφοδιάζεται με ένα εξαιρετικής ηχητικής ποιότητας και premium κατασκευής ηχοσύστημα, με οκτώ ηχεία, το οποίο περιλαμβάνει ένα αλουμινένιο dome tweeter, εκπληκτικής απόδοσης ηχεία με κώνους από Kevlar και ένα subwoofer στον χώρο αποσκευών, προσφέροντας έτσι την καλύτερη ακουστική απόλαυση από τα μοντέλα της κατηγορίας του.

Tέλος παρέχεται και η δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης e-Call σε περίπτωση που το σύστημα ανιχνεύσει ενεργοποίηση των αερόσακων. Τότε αυτόματα το όχημα καλεί το 112 και καλεί σε βοήθεια τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέο Honda Jazz e:HEV
Δοκιμή: Honda Jazz Crosstar 1.5 e:HEV
Το Honda Jazz γίνεται Off-Roader (+video)