Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Williams θα συνεχίσει με υβριδικές μηχανές της Mercedes!

Ελλάδα 0:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Williams θα συνεχίσει με υβριδικές μηχανές της Mercedes!

FORMULA 1

Η Williams θα συνεχίσει με υβριδικές μηχανές της Mercedes!

FORMULA 1

Κόντρα στη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων, η Williams προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας με τη Mercedes-Benz!

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας όσα η Claire Williams είπε στην τελευταία της συνέντευξη –τα οποία διαβάσατε στο NewsAuto-, η ιστορική ομάδα θα συνεχίσει να προμηθεύεται υβριδικές μηχανές από τη γερμανική εταιρεία.

Μία συνεργασία που ξεκίνησε το 2014, ταυτόχρονα δηλαδή με την εισαγωγή υπέρ-τροφοδοτούμενων κινητήρων στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και που τώρα, επεκτείνεται για άλλες πέντε σεζόν, μετά το 2021 όταν και έληγε η υπάρχουσα συμφωνία.

Το «πακέτο» περιλαμβάνει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, τα οποία κατασκευάζονται στην έδρα της Mercedes-AMG High Performance Powertrains (HPP), στο Μπρίξουορθ της Μεγάλης Βρετανίας. Η Williams θα συνεχίσει να κατασκευάζει μόνη της το σύστημα μετάδοσης.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, παρά τα σενάρια για μεταπήδηση στη Renault, για δύο λόγους: οι γερμανικές μονάδες ισχύος παραμένουν αρκετά ισχυρότερες ενώ η παρουσία του Toto Wolff στα ασημί βέλη εξασφαλίζει ευνοϊκούς όρους αφού μη ξεχνάμε πως ο Αυστριακός είχε σημαντικό ρόλο στη Williams προτού μεταπηδήσει στη Mercedes. Και οι σχέσεις των δύο πλευρών, παραμένουν στενές.

Όλα αυτά ενώ η βρετανική ομάδα καλείται να βγει από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται, όντας τελευταία στη βαθμολογία των κατασκευαστών πέρυσι – θέση στην οποία είναι καταδικασμένη να ολοκληρώσει και τη σεζόν του 2019 αφού οι FW42 υστερούν σημαντικά του ανταγωνισμού.