Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θέλει να ανανεώσει με Mercedes η Williams

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλει να ανανεώσει με Mercedes η Williams

FORMULA 1

Θέλει να ανανεώσει με Mercedes η Williams

FORMULA 1

Κόντρα στη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων, η Williams φέρεται να θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Φήμες ήθελαν την ιστορική ομάδα να θέλει από το 2021 να επιστρέψει στο στρατόπεδο της Renault – με την οποία είχε γνωρίσει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν. Μαζί έχουν πανηγυρίσει 64 νίκες, 12 από τις οποίες ήρθαν τη σεζόν του 1996 όταν και η βρετανική ομάδα έκανε το νταμπλ.

Την περίοδο 2000-2005 η Williams χρησιμοποιούσε κινητήρες της BMW, το 2006 της Cosworth, την περίοδο 2007-2009 της Toyota ενώ το 2012-2013 συνεργαζόταν εκ νέου με τη Renault. Από το 2014 και μετά, από την έναρξη δηλαδή της υβριδικής εποχής στη Formula 1, τα μονοθέσια της ομάδας του Sir Frank εφοδιάζονται με υβριδικά σύνολα της Mercedes. Συνεργασία που ξεκίνησε με επιτυχίες αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Βέβαια σε αυτό δεν ευθύνονται οι γερμανικές υβριδικές μηχανές αλλά η αδυναμία της Williams να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και όπως τονίζει η υπ’ αριθμόν 2 στην ιεραρχία της ομάδας του Γκροβ, Claire Williams, πρόθεσή της είναι να διατηρήσει την υπάρχουσα συνεργασία και μετά το 2021.

Advertisement
Advertisement

«Ακούγονται πολλά αλλά εμείς μιλάμε με τη Mercedes, οι συζητήσεις πάνε καλά και ελπίζουμε να καταλήξουμε σε νέα συνεργασία αρχής γενομένης από το 2021. Είναι ένας φανταστικός συνεργάτης, μας υποστηρίζουν και όλοι ξέρουν πως ο Toto (σ.σ. Wolff, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes), ξεκίνησε από τη Williams. Έχουμε λοιπόν εξαιρετική σχέση και θέλουμε να συνεχιστεί. Δεν ξέρω πως προκύπτουν όλες οι φήμες, υποθέτω κάποιοι ψάχνουν πρωτοσέλιδα. Είχαμε σπουδαία ιστορία με τη Renault αλλά το μέλλον μας είναι με τη Mercedes», είπε η Williams.