Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Williams F1: Δεν ήταν παιχνίδι εντυπώσεων

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Williams F1: Δεν ήταν παιχνίδι εντυπώσεων

FORMULA 1

Williams F1: Δεν ήταν παιχνίδι εντυπώσεων

FORMULA 1

Ο τεχνικός διευθυντής της ιστορικής ομάδας, Pat Symonds είναι αισιόδοξος και γεμάτος αυτοπεποίθηση για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος το άλλο Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement


ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Βρετανός μηχανικός εξέτισε από το 2009 έως το 2013 την 5ετή ποινή αποκλεισμού από τη F1, του για το σκάνδαλο Crashgate και από πέρυσι το καλοκαίρι έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Williams.

Μιλώντας για την δυναμική της FW36 αλλά και τις δυνατότητες της ομάδας να εντυπωσιάσει στην αρχή της χρονιάς τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάναμε ότι μπορούσαμε για να προετοιμαστούμε καλύτερα, θα έλεγα πως υπερβάλλαμε εαυτόν πότε πάμε στην Αυστραλία με αυτοπεποίθηση. Εκτός των άλλων και ο ρυθμός μας ήταν ανταγωνιστικός οπότε δεν υπήρξε κάποιος τομέας που να υστερούμε. Αστόχησε ένα κιβώτιο αλλά πέραν του προσδόκιμου διάρκειας ζωής του. Ο ρυθμός μας ήταν ανεξαρτήτως καυσίμου καλός. Πιέζαμε συνεχώς το μονοθέσιο δεν κάναμε γύρους χωρίς φορτίο και δεν κρύψαμε κάτι. Ελπίζω να πάρουμε βαθμούς στον πρώτο αγώνα και να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε μια καλή θέση στη 10αδα. Αυτό που είδατε είναι η πραγματική εικόνα, θεωρώ πως αυτό ισχύει για τους περισσότερους φέτος. Τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί κρύβονταν φέτος όμως ήταν απαραίτητο για όλους να ξέρουν τι μπορούν να κάνουν. Επιπλέον όλοι έχουν ντεπόζιτο που χωρά 100kg καύσιμο γιατί τόσα προβλέπουν οι κανονισμοί. Τώρα στις προσομοιώσεις ενός γρήγορου γύρου μπορεί να υπήρχε μια μικρή διαφορά στο φορτίο καυσίμου, αλλά αυτή δεν είναι τόσο σημαντική ώστε ν’ αλλάξει τη συνολική εικόνα. Σημαντικό ρόλο στην εικόνα που είχαμε έπαιξε η μονάδα ισχύος της Mercedes. H αξιοπιστία του πιο σύνθετου νέου τμήματος του μονοθεσίου ήταν άριστη».

Advertisement
Advertisement

Αν όντως ο Symonds λέει την αλήθεια και η Williams είναι καλή τότε θα μιλάμε ίσως για την αποκάλυψη της φετινής χρονιάς. Ακόμη όμως κι αν η ομάδα έχει καταφέρει να φτιάξει κορυφαίο μονοθέσιο πολύ δύσκολα, δεδομένων των περιορισμένων πόρων που διαθέτει θα μπορέσει να παρακολουθήσει το ρυθμό εξέλιξης των μεγάλων ομάδων.

Ο 61χρονος σήμερα Βρετανός μηχανικός ξεκίνησε την καριέρα του στην Toleman και μετέπειτα όταν η ομάδα εξαγοράστηκε συνέχισε στην Benetton Formula που αργότερα έγινε Renault F1. Ο Symonds υπήρξε μηχανικός αγώνα του Michael Schumacher στα δυο πρώτα πρωταθλήματα του Γερμανού με τη Benetton.

Advertisement

Η Williams ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Martini, που έχει ως αποτέλεσμα τα εντυπωσιακά αυτά χρώματα στο μονοθέσιό της. Διαβάστε περισσότερα εδώ.