Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Williams: Απολογία προς τους πιλότους για τις εντολές!

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Williams: Απολογία προς τους πιλότους για τις εντολές!

FORMULA 1

Williams: Απολογία προς τους πιλότους για τις εντολές!

FORMULA 1

Η βρετανική ομάδα δια στόματος της αντιπροέδρου, Claire Williams, κόρης του Sir Frank, ζήτησε συγνώμη από τους πιλότους για την αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω των εντολών στο Grand Prix της Μαλαισίας που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όπως ίσως θυμάστε στη Σεπάνγκ, η ομάδα στην αρχή του αγώνα έδωσε εντολή στο Valtteri Bottas να μην επιτεθεί στο Felipe Massa πράγμα που ο Φινλανδός έκανε. Προς το τέλος του αγώνα έδωσε εντολή στο Massa ν’ αφήσει το Bottas να περάσει, πράγμα που ο Βραζιλιάνος δεν έκανε.

Μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε ένταση στα πιτ της ομάδας και χρειάστηκαν κάποιες συζητήσεις για να καλμάρουν τα πράγματα.

Advertisement
Advertisement

Χτες το απόγευμα μιλώντας για το θέμα η Williams τόνισε: «Θέλω ν’ απευθυνθώ στους οπαδούς μας και να ζητήσω συγνώμη από τους πιλότους μας γιατί δεν κάναμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση του θέματος. Είναι σίγουρα απογοητευτικό γι’ αυτούς που υποστηρίζουν τη Williams και περίμεναν από εμάς ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν χειριστήκαμε καλά την κατάσταση για κανέναν».

Στη Williams έκαναν αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι συνέβη στη Μαλαισία καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτιαξαν σχετικό πρωτόκολλο για το πότε θα δίνονται ανάλογες εντολές.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Massa πρόσθεσε: «Δε νομίζω ότι επηρέασε τις σχέσεις μου με την ομάδα. Αν κάνω κάποιο λάθος είμαι ο πρώτος που θα ζητήσει συγνώμη έτσι έπραξε και η ομάδα τώρα. Όσα έγιναν στον προηγούμενο αγώνα ήταν λάθος. Δε θα ξανασυμβεί αυτό παρά μόνο όταν είναι η σωστή στιγμή για να συμβεί. Δεν ήταν τέτοια στιγμή στον προηγούμενο αγώνα».

Advertisement

Ο έτερος πιλότος της Williams, Bottas, συμπλήρωσε: «Πάντα εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Ελπίζω στο μέλλον να είμαστε πιο ελεύθεροι να κοντραριστούμε. Είναι ξεκάθαρο από την πλευρά της ομάδας πως κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα στη Μαλαισία. Η ομάδα είναι εργοδότης μου οπότε για μένα είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνω. Επίσης πάντα θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ μέσα στο πλαίσιο των κανόνων που θέτει η ομάδα».

Advertisement