Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Williams: Αντίπαλός μας η Ferrari!

Ελλάδα 0:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Williams: Αντίπαλός μας η Ferrari!

FORMULA 1

Williams: Αντίπαλός μας η Ferrari!

FORMULA 1

Στη Βρετανική ομάδα έκαναν την αξιολόγησή τους και εκτιμούν πως φέτος βασικός τους αντίπαλος στη μάχη πίσω από τις Mercedes θα είναι η Ferrari.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η Williams πέρυσι τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πίσω από τη Red Bull και τη Mercedes όμως στο τέλος της περσινής χρονιάς ήταν η μόνη ομάδα που ακολουθούσε κατά πόδας τους πρωταθλητές. Η Williams χρησιμοποιεί μονάδα ισχύος Mercedes και στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη είχε τους κορυφαίους χρόνους (1:23) με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli καθότι οι Rosberg και Hamilton δεν τη χρησιμοποίησαν.

Ο επικεφαλής μηχανικός δοκιμών της Williams, Rod Nelson εντόπισε ένα λάθος του Vettel που καταδεικνύει την πραγματική δυναμική της Ferrari: «Νομίζω πως πίεσε πάρα πολύ στην αρχή του γύρου και έφθειρε υπέρμετρα τα ελαστικά μέχρι τα μισά του γύρου. Πιστεύω λοιπόν πως η Ferrari είναι πολύ κοντά μας». Σημειώστε πως ο Vettel πέτυχε χρόνο 1:23.4 και ο Raikkonen 1:23.2 με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα ο Nelson μιλώντας για τη Mercedes τόνισε: «Είναι απίστευτα δυνατοί. Είμαι σίγουρος πως η ταχύτητά τους έχει θορυβήσει τους υπόλοιπους αλλά σίγουρα θα παλεύουμε για το βάθρο. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα μαζέψουμε καλούς βαθμούς στους περισσότερους αγώνες».

Την ίδια στιγμή στο στρατόπεδο της Ferrari επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών εξέλιξης.