Βρέθηκε αποδιοπομπαίος τράγος στη Honda | NewsAuto.gr
FORMULA 1

Βρέθηκε αποδιοπομπαίος τράγος στη Honda

Μετά από τρεις τραγικές σεζόν συνεργασίας με τη McLaren, αμέτρητες εγκαταλείψεις και δύσκολες στιγμές, το συμβόλαιο της Honda με τη βρετανική ομάδα έληξε πρόωρα και φυσικά άδοξα. Από εδώ και πέρα οι Ιάπωνες θα συνεργάζονται με τη Scuderia Toro Rosso αλλά θα το κάνουν με διαφορετική δομή.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Yusuke Hasegawa που μέχρι πρότινος είχε το ρόλο του επικεφαλής του προγράμματος Formula 1, πληρώνει το μάρμαρο καθώς ο ρόλος του εξαφανίζεται στη νέα δομή. Ο Ιάπωνας ήταν στην κορυφή της ιεραρχίας τόσο σε ότι αφορούσε στο κέντρο εξέλιξης των κινητήρων στη Σακούρα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, όσο και στο αρχηγείο της αγωνιστικής ομάδας, στο Μίλτον Κινς της Αγγλίας.

Τώρα η Honda μοιράζει τους ρόλους. Ο Toyoharu Tanabe αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής του τμήματος F1 και θα έχει το πρόσταγμα στους αγώνες και τις δοκιμές. Αν το όνομά του σας λέει κάτι, ήταν επικεφαλής μηχανολόγος του Jenson Button τόσο στην περίοδο της BAR όσο και της εργοστασιακής ομάδας της Honda ενώ ήταν παρών και στην ιστορική συνεργασία McLaren-Honda της δεκαετίας του ’80, καθώς ήταν μηχανικός του Gerhard Berger. Όμως στον τομέα εξέλιξης των υβριδικών μηχανών, διευθυντικό ρόλο θα έχει ο Yasuaki Asaki.

Όσο για τον Hasegawa που το 2016 πήρε τα ηνία αντικαθιστώντας τον Yasuhisa Arai, παραμένει σε διευθυντικό ρόλο στον οργανισμό της Honda όμως θα επικεντρωθεί σε τομείς που αφορούν στα οχήματα παραγωγής.

Οι παραπάνω αλλαγές θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

H συνεργασία της McLaren με τη Honda ολοκληρώθηκε νωρίς. Πλέον οι ιαπωνικές υβριδκές μηχανές θα δίνουν ώθηση στα μονοθέσια της Toro Rosso.

H συνεργασία της McLaren με τη Honda ολοκληρώθηκε νωρίς. Πλέον οι ιαπωνικές υβριδκές μηχανές θα δίνουν ώθηση στα μονοθέσια της Toro Rosso.

Log In or Create an account