Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βλέπει μάχη Mercedes-Red Bull o Alonso

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βλέπει μάχη Mercedes-Red Bull o Alonso

FORMULA 1

Βλέπει μάχη Mercedes-Red Bull o Alonso

FORMULA 1

Θεωρητικά τα χαρακτηριστικά του Grand Prix του Μονακό είναι τέτοια που θα μειώσουν το πλεονέκτημα των Mercedes έναντι του ανταγωνισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου μετράει εκεί περισσότερο από την ισχύ του κινητήρα κι αυτό ίσως δώσει νέο ενδιαφέρον. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο Fernando Alonso, που μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν αρχίσει η δράση στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου, προέβλεψε μάχη «ασημί βελών» και «ταύρων».

«Το Grand Prix του Μόντε Κάρλο αποτελεί μία από τις λίγες περιπτώσεις φέτος, όπου οι Mercedes μπορεί να έχουν αντίπαλο – ειδικά τις Red Bull. Στις στροφές οι Red Bull είναι πολύ γρήγορες αλλά χάνουν πολύ χρόνο στις ευθείες. Στο Μονακό δεν υπάρχουν ευθείες άρα θα μπορούν να κοντράρουν τις Mercedes», είπε ο 32χρονος οδηγός της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τη Scuderia, ο δύο φορές νικητής στο Μονακό και ισάριθμες φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, τόνισε: «Δεν μπορούμε να πάμε στους αγώνες του Μονακό ή του Καναδά έχοντας ως στόχος μας την τρίτη θέση. Πράγματι, το πρωτάθλημα είναι στα χέρια της Mercedes, έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Είμαστε όμως όλοι εδώ για να παλέψουμε. Θα προσεγγίσουμε τους δύο αυτούς αγώνες σκεπτόμενοι πως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα».