FORMULA 1

Video: Το κόκκινο «παραμύθι» του Vettel ξεκίνησε!

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το κόκκινο «παραμύθι» του Vettel ξεκίνησε!

FORMULA 1

Video: Το κόκκινο «παραμύθι» του Vettel ξεκίνησε!

FORMULA 1

Ο Sebastian Vettel πέρασε στο Μαρανέλο τις πρώτες του ημέρες ως επίσημος οδηγός της Scuderia Ferrari, σηματοδοτώντας την έναρξη την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Μίας συνεργασίας που ο ίδιος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «παραμύθι».

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μόλις μερικά 24ωρα μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τη Red Bull Racing, ο Γερμανός κατηφόρισε στην Ιταλία και πέρασε τέσσερις ημέρες στην έδρα της Ferrari. Έφτασε στο Μαρανέλο την Παρασκευή και το Σάββατο οδήγησε στην πίστα του Φιοράνο την F2012. Το NewsAuto ήταν εκεί και μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ αλλά και να δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες, πατώντας εδώ.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε την Κυριακή του στον προσομοιωτή ενώ η Δευτέρα περιελάμβανε συνεχείς συσκέψεις. Όχι μόνο με την τεχνική ομάδα υπό την ηγεσία του James Allison αλλά και τα νέα… μεγάλα κεφάλια στο Μαρανέλο: τον πρόεδρο της Ferrari, Sergio Marchionne, καθώς και τον επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της… τετραήμερης, εξοικειώθηκε με το νέο του εργασιακό περιβάλλον, τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας ενώ παράλληλα, δούλεψαν πολύ στο να τελειοποιήσουν τη θέση του στο κόκπιτ αλλά και τη διάταξη διακοπτών στο τιμόνι που θα έχει το μονοθέσιο της νέας σεζόν. Ολοκληρώνοντας την πρώτη του εμπειρία ως μέλλος της ιταλικής ομάδας, ο Vettel είχε μόνο καλά λόγια να πει…

«Υπάρχουν πολλές παραμυθένιες ιστορίες σχετικά με τη Ferrari αλλά και τα συναισθήματα που προσφέρει η οδήγηση ενός κόκκινου μονοθεσίου. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να επιβεβαιώσω αυτές τις ιστορίες. Δεν είναι ψέμα, είναι ένας πραγματικός θρύλος. Είναι πολύ ξεχωριστό το συναίσθημα του να είσαι μέλος αυτής της ομάδας, να είσαι μέσα στο μονοθέσιο και να βλέπεις τον κόσμο να τρέχει και να προσπαθεί να σκαρφαλώσει στον περιμετρικό τοίχο για να δει το μονοθέσιο. Είναι κάτι μαγικό, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου», δήλωσε ο Vettel.

Advertisement

Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 27χρονος σήμερα οδηγός, βρισκόταν στο Μαρανέλο.

Advertisement

«Ήταν πολλά, πολλά χρόνια πριν. Ήμουν μικρό παιδί, είχαμε έρθει εδώ στο Μαρανέλο και προσπαθούσα κι εγώ να δω πέρα από τον φράκτη, να δω τον Michael Schumacher να οδηγεί. Το να είμαι λοιπόν σήμερα εδώ, ως επίσημο μέλος της ομάδας, με έκανε να νιώθω φανταστικά. Είχα την ευκαιρία να οδηγήσω αλλά και να γνωρίσω την ομάδα, ήταν ξεχωριστή εμπειρία. Προφανώς όλα έχουν διαφορετικό χρώμα για εμένα. Όλοι είναι ντυμένοι στα κόκκινα, όλα τριγύρω είναι κόκκινα κι αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Ανυπομονώ για την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια», είπε ο Γερμανός.

Περισσότερα, στο video που ακολουθεί…

Advertisement