Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Video: Το απίστευτο «σώσιμο» από Kvyat

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το απίστευτο «σώσιμο» από Kvyat

FORMULA 1

Video: Το απίστευτο «σώσιμο» από Kvyat

FORMULA 1

Μπορεί εκκινώντας από την εικοστή-πρώτη θέση ο Daniil Kvyat να ήταν δύσκολο να πρωταγωνιστήσει στο ιταλικό Grand Prix, βρήκε όμως τον τρόπο να κλέψει την παράσταση! Φυσικά με την εντυπωσιακή του έξοδο στο τέλος ευθείας εκκίνησης-τερματισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο νεαρός Ρώσος προσέγγιζε το σημείο του πιο απαιτητικού φρεναρίσματος στην πίστα της Μόντσα, εκεί όπου τα μονοθέσια επιβραδύνουν κατά 256 km/h σε μόλις 139 μέτρα! Ενώ λοιπόν κανονικά στο συγκεκριμένο σημείο ασκεί στο πεντάλ του φρένου πίεση που ισοδυναμεί με 135 κιλά, αντί να ζοριστεί, είδε το πόδι να φτάνει στο πάτωμα χωρίς να αλλάζει κάτι.

Τα φρένα του δεν λειτουργούσαν και ακολούθησαν εφιαλτικές για εκείνον στιγμές αφού μπορεί να απέφυγε τη σύγκρουση με τη Ferrari του δέκατου Kimi Raikkonen αλλά βρέθηκε με… όσα, να προσπαθεί να χαλιναγωγήσει την STR9! Με περίσσια μαεστρία αλλά φυσικά και αρκετές δόσεις τύχης, παρότι σε δύο σημεία η Toro Rosso πήγαινε με το πλάι στο γρασίδι, ο Kvyat διατήρησε τον έλεγχο, απέφυγε τις μπαριέρες και επέστρεψε στην πίστα τερματίζοντας ενδέκατος.

Advertisement
Advertisement

«Πρέπει να ερευνήσουμε τι ακριβώς συνέβη με τους δίσκους των φρένων του. Ήλεγξε το μονοθέσιο χάρη στην εξαιρετική οδηγική του ικανότητα και απέφυγε τη σύγκρουση», ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της Scuderia Toro Rosso, Franz Tost.