Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel με Alonso στη Red Bull Racing;

Ελλάδα 1:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vettel με Alonso στη Red Bull Racing;

FORMULA 1

Vettel με Alonso στη Red Bull Racing;

FORMULA 1

Μία από τις περιπτώσεις όπου αναρωτιέσαι «τι θα γινόταν αν…», παρουσίασε σε συνέντευξή του ο Adrian Newey.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull Racing μίλησε για την προσπάθεια της αυστριακής ομάδας να εντάξει στο δυναμικό της τον Fernando Alonso πριν την έλευση της υβριδικής εποχής της Formula 1.

Σύμφωνα με τον Βρετανό, οι τότε πρωταθλητές ήθελαν να δημιουργήσουν το απόλυτο δίδυμο, βάζοντας δίπλα στον Sebastian Vettel τον Ισπανό. Μία συνεργασία που τελικά δεν έγινε ποτέ.

«Θα ήταν σα να έχουμε τους Ayrton Senna και Alain Prost στην ίδια ομάδα. Είναι κάτι που δυστυχώς δεν θα συμβεί ποτέ, παραλίγο όμως να γίνει. Πιστεύω πως θα είχαμε πολλές επιτυχίες όλοι μαζί, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Η Red Bull πάντα προσπαθεί να ακολουθήσει την πολιτική ανάδειξης δικών της οδηγών. Το εξετάσαμε όμως, συναντηθήκαμε μερικές φορές και φτάσαμε μέχρι και σε διαπραγματεύσεις. Βρεθήκαμε κοντά, όμως τελικά αυτό το σενάριο δεν έγινε πραγματικότητα», είπε ο Newey στο GPFans.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός είναι φέτος εκτός Formula 1 καθώς αποφάσισε πως δεν ήθελε να βρίσκεται στο grid για να διεκδικεί απλά βαθμούς. Ωστόσο η αξία του πρέπει να θεωρείται δεδομένη, πράγμα που αναγνωρίζει και με το παραπάνω ο Newey.

«Ήταν άτυχος σε κάποιες επιλογές που έκανε, όμως όποτε μιλήσαμε μαζί του ήταν πολύ ευγενικός. Η ικανότητα του Fernando συχνά ξεπερνούσε αυτή του μονοθεσίου που είχε στα χέρια του. Κι αυτό είναι γνώρισμα ενός σπουδαίου οδηγού, η ικανότητα να ξεχωρίζει ακόμα κι αν δεν έχει καλό μονοθέσιο», τόνισε ο Βρετανός.

Advertisement

Όλα αυτά ενώ ένα από τα πολλά σενάρια της silly season, θέλει τον Alonso να κυνηγάει τη θέση του Pierre Gasly. Ωστόσο, δεδομένης της ταραχώδους σχέσης του με τη Honda στα χρόνια της McLaren, φαντάζει σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Advertisement