Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Η φετινή χρονιά για τη Ferrari ήταν ένα θαύμα!

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vettel: Η φετινή χρονιά για τη Ferrari ήταν ένα θαύμα!

FORMULA 1

Vettel: Η φετινή χρονιά για τη Ferrari ήταν ένα θαύμα!

FORMULA 1

Ο 28χρονος Γερμανός πιστεύει πως η φετινή πρόοδος της Ιταλικής ομάδας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Θυμίζουμε πως πέρυσι τέτοια εποχή η Ferrari είχε σχεδόν ολοκληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο αλλαγών σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό σε μια προσπάθεια να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στη Mercedes.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Από την ομάδα έφυγαν οι Marmorini (επικεφαλής κινητήρων), Τομπάζης (επικεφαλής σχεδιασμού), Montezemolo (πρόεδρος), Alonso (οδηγός) και ο νέος πρόεδρος της ομάδας Sergio Marchionne έκανε λόγω μόνο για δυο νίκες φέτος αλλά και σταθερά βήματα προόδου. Τελικά τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα ο Vettel κέρδισε 3 φορές σε Μαλαισία, Ουγγαρία και Σιγκαπούρη ενώ η Ferrari ανέβηκε στο βάθρο σε 15 από τους 19 αγώνες. Πήρε μάλιστα τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με χαοτική διαφορά από την πρώτη αλλά και την τρίτη ομάδα (Mercedes 703, Ferrari 428, Williams 257 βαθμοί).

Ο Vettel μιλώντας σχετικά είπε: «Αν δει κανείς το επίπεδο που βρισκόμασταν το χειμώνα στις δοκιμές εξέλιξης και που φτάσαμε είναι ένα θαύμα. Αλλά είχε ήδη τότε συντελεστεί ένα θαύμα το χειμώνα που ήδη γράφαμε κορυφαίους χρόνους. Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία είχαμε μεγάλη διαφορά από τη Mercedes και τελικά προοδεύσαμε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα μέσα στη σεζόν και τους πλησιάσαμε. Δεν έχουμε φτάσει αρκετά κοντά τους ακόμη αλλά πραγματικά το παλεύουμε και ήδη τους πιέζουμε. Ήδη επέστρεψαν τα χαμόγελα στην ομάδα φέτος και αν αυτά αυξηθούν του χρόνου τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Ανυπομονώ να γιορτάσω για την φετινή καλή χρονιά, πρέπει ν’ απολαύσουμε τη στιγμή».

Advertisement
Advertisement

Στο Άμπου Ντάμπι ο Vettel κατάφερε παρότι εκκινούσε από τις τελευταίες θέσεις (15ος) να τερματίσει 4ος.  Σήμερα συμμετέχει στις δοκιμές εξέλιξης που γίνονται στη Yas Marina για λογαριασμό της Pirelli. Σ’ αυτές εκτός των άλλων θα δοκιμαστεί και η πάρα πολύ μαλακή γόμα (Ultra soft) με το μωβ σιρίτι.