Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Η F1 πρέπει να είναι πρωτάθλημα για οδηγούς!

Ελλάδα 17:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vettel: Η F1 πρέπει να είναι πρωτάθλημα για οδηγούς!

FORMULA 1

Vettel: Η F1 πρέπει να είναι πρωτάθλημα για οδηγούς!

FORMULA 1

Ο Γερμανός τέσσερις φορές πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι χρειάζεται καλύτερη ισορροπία στο που δίνεται έμφαση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Τη στιγμή που σύσσωμη η κοινότητα της F1, αναρωτιέται αν η Ferrari θα κάνει το απαραίτητο βήμα ώστε ο Vettel να μπορέσει να κοντράρει φέτος τις Mercedes, ο Γερμανός πρωταθλητής προειδοποιεί πως η F1, βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση.

Ο 29χρονος πιστεύει ότι η F1 πρέπει να είναι περισσότερο επικεντρωμένη στην οδηγική ικανότητα: «Πιστεύω πως το άθλημα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Να ασχολούμαστε περισσότερο με το ποιος είναι ο ταχύτερος οδηγός. Σήμερα το μονοθέσιο παίζει σπουδαίο ρόλο όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Όμως δεν πρέπει να χάνουμε το νόημα μέσα σε δαιδαλώδεις κανονισμούς. Πρέπει ξανά το κοινό να μπορεί να ταυτιστεί με συγκεκριμένα μονοθέσια. Αυτή τη στιγμή η F1 παραείναι πολύπλοκη και υστερούμε σε ήχο. Η κυριαρχία της Mercedes τα δυο προηγούμενα χρόνια, στέρησε από τους θεατές την έξαψη της μάχης. Επιπλέον οι νέοι κανονισμοί στρέφουν την προσοχή σε λεπτομέρειες. Νομίζω πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην παρεκκλίνουμε από τις βασικές αξίες του σπορ και τα μονοθέσια στο μέλλον πρέπει να είναι πιο κοντά σ’ αυτή την πραγματικότητα».

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στη νέα χρονιά και στη δυναμική της Ferrari ο Vettel ξεκαθάρισε: «Δεν είναι μυστικό πως ακόμη δεν βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε, υπάρχουν ακόμη πράγματα που επιδέχονται βελτίωση. Δεν έχουμε ακόμη τόσο ισχυρό πακέτο ώστε να φτάσουμε και να περάσουμε τις Mercedes, προσπαθούμε όμως και είμαστε στο σωστό δρόμο».


Οι Vettel και Raikkonen έτοιμοι να δοκιμάσουν την επιτάχυνση της Formula Rossa στο Άμπου Ντάμπι

Μιλώντας για το δικό του μέλλον ο 29χρονος ήταν κατηγορηματικός: «Νιώθω πολύ άνετα εδώ και δεν σκέφτομαι άλλες επιλογές. Θα μπορούσα να τελειώσω την καριέρα μου στη Ferrari. Δεν είμαι απ’ αυτούς που αρέσκονται σε αλλαγές. Έχουμε ένα στόχο να πετύχουμε. Για μένα η Ferrari είναι κάτι ιδιαίτερο. Όταν ήμουν μικρός ονειρευόμουν να γίνω οδηγός αγώνων της Ferrari».

Advertisement

Οι Vettel και Raikkonen θα βρίσκονται την Παρασκευή στο Μαρανέλο για την παρουσίαση της νέας Ferrari. Από την ερχόμενη Δευτέρα 22/2 ξεκινούν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη.