Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Εγώ φταίω που βγήκα!

Ελλάδα 7:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vettel: Εγώ φταίω που βγήκα!

FORMULA 1

Vettel: Εγώ φταίω που βγήκα!

FORMULA 1

Ο Γερμανός πρωταθλητής της Ferrari δείχνει την ποιότητα του ως αθλητής αλλά και το πνεύμα που τον διακρίνει. Η χθεσινή μέρα δεν ήταν καλή για τη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στο Μεξικό εγκατέλειψαν και τα δυο μονοθέσια της Ιταλικής ομάδας. Το Raikkonen τον χτύπησε ο Bottas (σ.σ: αγωνιστικό συμβάν είπαν οι αγωνοδίκες) και εγκατέλειψε με πρόβλημα στην πίσω δεξιά ανάρτηση.

Ο Vettel εκκινούσε 3ος είχε επαφή με το Ricciardo στην πρώτη στροφή που οδήγησε σε κλατάρισμα και έπεσε τελευταίος. Πίεζε οριακά για ν’ ανέβει με αποτέλεσμα να χάσει δυο φορές τον έλεγχο στις στροφές 7&8. Τη δεύτερη χτύπησε και βρέθηκε εκτός αγώνα ενώ ο αλυτάρχης έβγαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας έως ώτου απομακρυνθεί η Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του αγώνα ο Vettel παραδέχτηκε: «Ήταν δικό μου λάθος η έξοδος. Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το μονοθέσιο, πήγαινα λίγο πολύ με την ίδια ταχύτητα και ξαφνικά έχασα τον έλεγχο για 2η φορά με τον ίδιο τρόπο. Ξέραμε ότι είναι λίγο δύσκολο εκεί όλο το Σαββατοκύριακο είχα θέμα αλλά δε μου φταίει η πίστα. Είναι λάθος μου γιατί μάλλον ζητούσα ή ήθελα κάτι περισσότερο απ’ ότι ήταν δυνατόν. Από τη στιγμή που χάνεται η πρόσφυση είναι πιθανό να υπάρχει μεγάλο κόστος».

Ο Vettel απογοητευμένος από την έξοδο που είχε

Ο Vettel απογοητευμένος από την έξοδο που είχε

Αναφερόμενος στη σύγκρουση με το Ricciardo ο Vettel είπε: «Στην αρχή ήμουν θυμωμένος γιατί κλάταρε το ελαστικό και έχασα την ευκαιρία να δώσω μάχη για τη νίκη. Βλέποντας σε επανάληψη το τι έγινε συμφωνώ με τους αγωνοδίκες πως ήταν αγωνιστικό συμβάν. Δεν νομίζω πως ο Ricciardo είχε περιθώριο να πάει κάπου αλλού. Προσπαθούσε δίκαια αλλά δεν υπήρχε χώρος εκεί. Είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις, τον είδα την ύστατη στιγμή προσπάθησα να του δώσω χώρο αλλά ήταν ήδη αργά. Πήγαινε πολύ γρήγορα για τη γραμμή που είχε οπότε ακουμπήσαμε. Αυτό δεν γίνεται επίτηδες οπότε δε τον κατηγορώ αλλά είναι κρίμα για μένα».

Η στιγμή της επαφής Vettel-Ricciardo

Η στιγμή της επαφής Vettel-Ricciardo