Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Παράλογοι οι νέοι κανονισμοί

Ελλάδα 6:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vettel: Παράλογοι οι νέοι κανονισμοί

FORMULA 1

Vettel: Παράλογοι οι νέοι κανονισμοί

FORMULA 1

Το Strategy Group και η Κομισιόν της Formula 1 αποφάσισαν να υιοθετήσουν την πρόταση της FIA να δίνει ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς διπλάσιους βαθμούς από τους υπόλοιπους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Το 2014 ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Άμπου Ντάμπι και ο νικητής θα πάρει 50 βαθμούς, ο δεύτερος 36, ο τρίτος 30 κ.ο.κ. Αν δυο πιλότοι ισοβαθμούν δυο αγώνες πριν το φινάλε και ο πρώτος κερδίσει τον προτελευταίο χωρίς να βαθμολογηθεί ο δεύτερος και ο δεύτερος έρθει 3ος στον τελευταίο αγώνα χωρίς να βαθμολογηθεί ο πρώτος τότε το πρωτάθλημα πάει στο δεύτερο!

Μάλιστα αν αυτό το σύστημα είχε εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια το 2008 πρωταθλητής θα ήταν ο Massa αντί του Hamilton και το 2012 πρωταθλητής θα ήταν ο Alonso αντί του Vettel. Επίσης το 2003 θα είχε πάρει τον τίτλο ο Raikkonen αντί για το Schumacher.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel τόνισε: «Σκεφτείτε να γινόταν το ίδιο στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga. Είναι παράλογο και τιμωρεί όσους δούλεψαν σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σέβομαι τις παλιές παραδόσεις της F1, αλλά δεν κατανοώ αυτό το νέο κανονισμό».

Για την ακρίβεια της μετάφρασης ο Vettel χρησιμοποίησε την έκφραση “absurd” που μεταφράζεται γελοίο, παράλογο, ανόητο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη απόφαση, πατώντας εδώ.