Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βελτίωση άνω των 2sec ανά γύρο περιμένει ο Alonso

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βελτίωση άνω των 2sec ανά γύρο περιμένει ο Alonso

FORMULA 1

Βελτίωση άνω των 2sec ανά γύρο περιμένει ο Alonso

FORMULA 1

Την πεποίθησή του πως η McLaren-Honda θα κάνει άλμα προόδου σε ότι αφορά στην απόδοση της το 2016, εξέφρασε ο Fernando Alonso. Μάλιστα ο Ισπανός, έκανε λόγο για βελτίωση άνω των δύο δευτερολέπτων στο γύρο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Πέρυσι η βρετανική ομάδα είχε μία τραγική σεζόν, όπου με μόλις 27 πόντους στο ενεργητικό της, έμεινε στην ένατη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών. Κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1980 – αν και τότε με καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν όπου ο Alonso άσκησε έντονη κριτική, με τα team radio περί «κινητήρα GP2» και «γελοίας απόδοσης» να προκαλούν αίσθηση. Όμως ενόψει 2016, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παρουσιάζεται πιο αισιόδοξος.

Advertisement
Advertisement

«Μπορούμε να μειώσουμε κατά δύο δευτερόλεπτα στο γύρο τη διαφορά. Ίσως και περισσότερο. Φέτος δεν είχαμε βελτιστοποιήσει την απόδοση πολλών τομέων του μονοθεσίου μας. Πλέον ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά του σημεία και πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ξέρουμε πως η μονάδα ισχύος ήταν το πιο αδύνατο σημείο μας, άρα σε ότι αφορά στο σχεδιασμό και τη φιλοσοφία του σασί, δεν θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στο μονοθέσιο του 2016. Ξέρουμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η υστέρηση σε τελική ταχύτητα στις ευθείες. Αν λοιπόν εφαρμόσουμε τις ιδέες που εκτιμούμε πως θα μας φέρουν λύσεις, η βελτίωση στους χρόνους μας θα είναι μεγάλες. Έχουμε βρει λογικές λύσεις και έχουμε όλοι υψηλά κίνητρα, αναμένοντας ένα εντελώς διαφορετικό 2016. Περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά μάθαμε από αυτές. Παραμείναμε ενωμένοι και δουλέψαμε με αρμονία, πράγμα θετικό. Το αρνητικό ήταν τα αποτελέσματα», είπε ο Alonso στο βρετανικό Autosport.