Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βαρύ κλίμα στη Mercedes λόγω Lauda (video)

Ελλάδα 8:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ κλίμα στη Mercedes λόγω Lauda (video)

FORMULA 1

Βαρύ κλίμα στη Mercedes λόγω Lauda (video)

FORMULA 1

Συντετριμμένοι από την αναπάντεχη απώλεια του σπουδαίου Niki Lauda παρουσιάζονται όλοι στο στρατόπεδο της Mercedes-AMG.

Advertisement
Advertisement

Το κλίμα στο Πριγκιπάτο του Μονακό, στην πρώτη ημέρα δράσης για τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν βαρύ και αυτό αποτυπώθηκε πλήρως στα λόγια του επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι μία δύσκολη κατάσταση. Δύσκολη για την ομάδα, δύσκολη για όλους μας και κυρίως δύσκολη για μένα, ως φίλος. Δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις στους αγώνες, ειδικά στο Μονακό που υπάρχει τόση προσοχή από τα media. Προσπαθώ να συγκρατώ τα συναισθήματά μου καθώς καλούμαι να μιλήσω για ένα φίλο μου. Αυτό είναι που μετράει περισσότερο και που πονάει περισσότερο. Το ότι ο κόσμος και η κοινότητα της F1 έχασαν την πιο εμβληματική φυσιογνωμία είναι ένα πράγμα, το να έχεις χάσει όμως έναν φίλο είναι διαφορετικό, πιο δύσκολο. Ο Niki μας έλειπε σε κάθε αγώνα από τα τέλη της περασμένης σεζόν όταν και αρρώστησε. Όμως το να ξέρεις πως δεν είναι πια μαζί μας, δεν μπορείς να του στείλεις μήνυμα ή να του μιλήσεις μετά τον αγώνα, να τον έχεις χάσει σα συνεργάτη, είναι πολύ δύσκολο. Οι τελευταίες 48 ώρες ήταν πολύ δύσκολες. Νιώθω σα ζόμπι, κοιτάζω φωτογραφίες, δακρύζω κάθε μισή ώρα γιατί δεν είναι πια εδώ. Υπάρχει ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο πάνω μας και θα λείψει τόσο πολύ σε εμάς αλλά και στη Formula 1», είπε ο Wolff στους εκπροσώπους του Τύπου στο περιθώριο των ελεύθερων δοκιμών στην Κυανή ακτή.

Advertisement
Advertisement

Advertisement

Παρά τη συναισθηματική φόρτιση, ο Αυστριακός τόνισε πως η Mercedes θα αγωνιστεί κανονικά στον αγώνα του Μονακό και εξήγησε το γιατί.

«Θα αγωνιστούμε κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως και ο ίδιος θα ήθελε. Και θέλω να σας ζητήσω να σεβαστείτε τα συναισθήματα όλων στην ομάδα μας αυτές τις ημέρες», είπε ο Wolff.

Advertisement

Η Mercedes έκανε το 2 στα 2 στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Πέμπτης, με τον Lewis Hamilton να επικρατεί και στις δύο περιόδους.