Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Jarno Trulli: Πρωταθλητής στην ασφάλεια ο Schumi

Ελλάδα 8:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Jarno Trulli: Πρωταθλητής στην ασφάλεια ο Schumi

FORMULA 1

Jarno Trulli: Πρωταθλητής στην ασφάλεια ο Schumi

FORMULA 1

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Michael Schumacher αλλά και την εμμονή του με την ασφάλεια ο Jarno Trulli. Ο βετεράνος Ιταλός οδηγός παρότι δεν υπήρξε ποτέ ομόσταβλος του Γερμανού, είναι καλός του φίλος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μέχρι πρόσφατα όπου αμφότεροι βρέθηκαν εκτός Formula 1 (στο τέλος του 2011 ο Trulli, του 2012 ο Schumacher) είχαν κοινή δράση στη ποδοσφαιρική ομάδα των πιλότων αλλά κυρίως, στον σύνδεσμο των οδηγών, το GPDA.

«Εμείς οι οδηγοί αγώνων, γνωρίζουμε πολύ καλά τι εστί κίνδυνος. Μπορούμε να διακρίνουμε πότε αξίζει να ρισκάρουμε και δεν παίρνουμε περιττά ρίσκα, ζούμε φυσιολογικές ζωές. Όμως αυτό που συνέβη στο Schumacher, είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Κυρίως διότι ποτέ δεν ήταν απερίσκεπτος. Φυσικά εντός πίστας, ποτέ δεν χαριζόταν. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει κάνει για την ασφάλεια στη Formula 1. Ήμασταν από τα πιο ενεργά μέλη του GPDA (Grand Prix Drivers ed Association) κι αν σήμερα το σπορ είναι ασφαλέστερο, το οφείλει σε ένα βαθμό σε εκείνον», είπε ο Trulli στο omnicorse.it.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, ο 39χρονος τόνισε ένα στοιχείο στο οποίο αναφέρθηκε και ένας άλλος βετεράνος της Formula 1, o David Coulthard: πως η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παρά τις υψηλές ταχύτητες, είναι στατιστικά πιο ασφαλές σπορ από το σκι.

«Όποτε βρισκόμουν σε μονοθέσιο της Formula 1, ένιωθα πιο ασφαλής απ’ όταν έκανα ποδήλατο στην πόλη ή σκι. Τα φτιαγμένα από ανθρακονήματα μονοκόκ φαντάζουν πια άτρωτα ενώ οι έξοδοι διαφυγής στις σύγχρονες πίστες, έχουν μειώσει τις πιθανότητες σφοδρών συγκρούσεων», σημείωσε ο Trulli.

Τέλος, ο Ιταλός που συμμετείχε σε 256 Grand Prix της Formula 1 με τις Minardi, Prost, Jordan, Renault,Toyota και Lotus κατακτώντας 1 νίκη, εξήρε τη σημασία χρήσης κράνους. Άλλωστε αυτό ήταν που επιτρέπει στο Schumacher  να συνεχίζει να μάχεται για τη ζωή του.