Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τους κινητήρες ποιος θα τους πληρώσει;

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τους κινητήρες ποιος θα τους πληρώσει;

FORMULA 1

Τους κινητήρες ποιος θα τους πληρώσει;

FORMULA 1

Πολύς ντόρος γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με ενδεχόμενες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1 και συγκεκριμένα, στη χωρητικότητα και την τεχνολογία των κινητήρων. Εξέλιξη που σίγουρα προβληματίζει τους… μικρούς και μη έχοντες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Όπως για παράδειγμα τη Sauber που είναι μία εκ των ιδιωτικών ομάδων που ακόμα παλεύουν κόντρα στα μεγαθήρια. Αν λοιπόν το 2017 οι κανονισμοί αλλάξουν και οι V6 Turbo αποτελέσουν παρελθόν, δεν αποκλείεται το κόστος για τους πελατειακούς κινητήρες να αυξηθεί.

«Ως ιδιωτική ομάδα, για μας ο σημαντικότερος παράγοντας σχετικά με τους κινητήρες είναι το κόστος τους. Τα τελευταία χρόνια είχαμε καταφέρει να ξεφύγουμε από αυτό το πρόβλημα που όμως έχει επιστρέψει. Δεν έχει πια λογική», είπε ο επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Monisha Kaltenborn, μιλώντας στο βρετανικό Autosport.

Advertisement
Advertisement

Πόσο όμως κοστίζει σε μία ιδιωτική ομάδα μία πελατειακή μονάδα ισχύος; Η απάντηση ορίζεται γύρω στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

«Παρότι αναγνωρίζουμε πως κάθε κατασκευαστής καλείται να παρουσιάσει ότι πιο σύγχρονο και προηγμένο διαθέτει, αυτό θα πρέπει να διατίθεται σε λογικό κόστος», συμπλήρωσε η Kaltenborn.

H Sauber χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Ferrari.

Advertisement