Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

To τελευταίο αντίο στον Bianchi

Ελλάδα 11:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To τελευταίο αντίο στον Bianchi

FORMULA 1

To τελευταίο αντίο στον Bianchi

FORMULA 1

Το πρωί της Τρίτης 21/7 πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό Saint Reparate στη Νίκαια της Γαλλίας, η κηδεία του άτυχου Jules Bianchi. Ο Γάλλος έχασε μετά από εννέα μήνες τη μάχη που έδινε με τα εγκεφαλικά τραύματα που υπέστη στο τρομακτικό ατύχημα στο Grand Prix Ιαπωνίας του περασμένου Οκτώβρη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Συντετριμμένη η οικογένεια Bianchi, ο πατέρας του Philippe, η μητέρα του Christine αλλά και τα αδέρφια του, Tom και Melanie, καθώς και οι συνάδελφοί του που ταξίδεψαν στην πόλη της Κυανής Ακτής για το τελευταίο αντίο.

bianchi-funeral-r640bianchi-funeral-g640

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσά τους οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Sebastian Vettel, Jenson Button και Lewis Hamilton, οι Nico Rosberg, Daniel Ricciardo, Romain Grosjean, Pastor Maldonado, Dannil Kvyat, Felipe Massa, Nico Hulkenberg, Marcus Ericsson, Roberto Merhi, Jean-Eric Vergne, Valtteri Bottas, Alexander Rossi αλλά και ο teammate του Bianchi πέρυσι στη Marussia, Max Chilton.

bianchi-funeral-d640bianchi-funeral-i640

Παρόντες και οι Γάλλοι Alain Prost και Olivier Panis αλλά και άλλοι πρώην οδηγοί της F1 όπως ο Alex Wurz, ο Pedro de la Rosa και ο Alan McNish. Εκεί και ο Adrian Sutil, το μονοθέσιο του οποίου είχε σπεύσει να απομακρύνει ο γερανός πάνω στον οποίο έπεσε η Marussia του Jules. Μάλιστα ο Γερμανός οδηγός ήταν δίπλα όταν συνέβη το δυστύχημα και ήταν εμφανώς σοκαρισμένος με όσα έβλεπε. Από διευθυντικά στελέχη ομάδων, παρόντες ήταν ο John Booth της Manor Marussia, o Toto Wolff της Mercedes και ο Eric Boullier από πλευράς McLaren.

Advertisement

bianchi-funeral-f640tallbianchi-funeral-h640

Ο Bianchi αποτέλεσε την πρώτη απώλεια στο μαγικό κόσμο της Formula 1, μετά την τραγική πρωτομαγιά του 1994 όταν «έφυγε» ο Ayrton Senna. To δυστύχημα συνέβη στις 5 Οκτωβρίου υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες στην πίστα της Σουζούκα και τους τελευταίους μήνες, ο Bianchi είχε μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου και κατέληξε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Advertisement

bianchi-funeral-b640
bianchi-funeral-m640

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Jean Todt, ανακοίνωσε πως το Νο17 με το οποίο έτρεχε ο Bianchi αποσύρεται και δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι συνάδελφοι του Jules είπαν αντίο με το δικό τους τρόπο...

Οι συνάδελφοι του Jules είπαν αντίο με το δικό τους τρόπο…

Διαβάστε πατώντας εδώ τι είπαν για τον Jules Bianchi προσωπικότητες του χώρου των αγώνων.

Advertisement