Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το Σεπτέμβριο στη McLaren o Προδρόμου

Ελλάδα 23:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Σεπτέμβριο στη McLaren o Προδρόμου

FORMULA 1

Το Σεπτέμβριο στη McLaren o Προδρόμου

FORMULA 1

Η McLaren έφτασε σε συμφωνία με τη Red Bull Racing σχετικά με την… ανταλλαγή προσωπικού. Έτσι, όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της βρετανικής ομάδας, Ron Dennis, ο Πήτερ Προδρόμου θα πιάσει δουλειά τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Θα είναι σημαντική προσθήκη στην αεροδυναμική μας ομάδα, δεν ανησυχώ λοιπόν σχετικά με την αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου μας την επόμενη σεζόν, θα είναι μια χαρά. Έχουμε και τη νέα συνεργασία με τη Honda αλλά ήμασταν μαζί πέντε χρόνια (σ.σ. την περίοδο 1988-1992) και μαζί κερδίσαμε το 50& των αγώνων στους οποίους συμμετείχαμε. Δεν ανησυχώ λοιπόν σχετικά με το αν θα φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης με τη Honda, απλά θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση το ξεκίνημα αυτής της συνεργασίας. Έτσι είναι όμως ο μηχανοκίνητος αθλητισμούς, με καλές και κακές στιγμές. Πρέπει απλά να σκύβεις το κεφάλι και να δουλεύεις», είπε ο Dennis στο espnf1.

Ο Προδρόμου ξεκίνησε την καριέρα του από τη McLaren το 1991, αναλαμβάνοντας επικεφαλής αεροδυναμικής το 2000, δουλεύοντας στενά με τον Adrian Newey. Όταν αυτός μεταπήδησε στη Red Bull Racing, το 2006, τον ακολούθησε.

Advertisement
Advertisement

Ο κυπριακής καταγωγής τεχνικός, είχε συμβόλαιο με τους «ταύρους» έως και το 2015 και παρότι η αρχική πρόθεση των πρωταθλητών ήταν να μην του επιτρέψουν να δουλέψει αλλού μέχρι τότε, άλλαξε η στάση τους. Αυτό συνέβη λόγω της συναίνεσης της McLaren στην αποφυγή της δικαστικής οδού στη διαμάχη για έναν άλλο αεροδυναμιστή, τον Dan Fallows, που ενώ είχε συμφωνήσει να μεταπηδήσει από τη Red Bull στη McLaren (φέρεται μάλιστα να είχε υπογράψει και συμβόλαιο συνεργασίας), πριν μερικούς μήνες ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει να καλύψει το κενό του Προδρόμου.

Dennis και Christian Horner έδωσαν τα χέρια, ο Προδρόμου επιστρέφει στη McLaren και ο Fallows στη Red Bull Racing. Μένει να δούμε ποιος θα κάνει καλύτερη δουλειά το 2015, δεδομένου πως στο στρατόπεδο της αυστριακής ομάδας, ο Newey ανακοινώθηκε πως θα έχει πλέον συμβουλευτικό ρόλο.