Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το πρώτο βάθρο του Kvyat

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο βάθρο του Kvyat

FORMULA 1

Το πρώτο βάθρο του Kvyat

FORMULA 1

Στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011 στην Αυστραλία, ο Vitaly Petrov έγινε ο πρώτος Ρώσος οδηγός που ανέβηκε στο βάθρο αγώνα της Formula 1 τερματίζοντας τρίτος. Τώρα, ο Daniil Kvyat ανέβασε τη ρωσική σημαία ένα σκαλοπάτι του βάθρου ψηλότερα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ο οδηγός της Infiniti Red Bull Racing έκανε εντυπωσιακό αγώνα στην Ουγγαρία και η δεύτερη θέση ήταν το καλύτερο πλασάρισμά του στη σύντομη παρουσία του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού (σ.σ. το προηγούμενο ήταν η 4η θέση στο Μονακό).

Προφανώς πανευτυχής, ο Ρώσος δήλωσε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Χανγκαρόρινγκ: «Είμαι πολύ χαρούμενος από το σημερινό αποτέλεσμα. Ήταν μία φανταστική ανατροπή σε έναν επεισοδιακό αγώνα. Στο πρώτο stint νόμιζα πως ο αγώνας μου είχε ήδη τελειώσει, λόγω των κραδασμών που είχα μετά από ένα μπλοκάρισμα των τροχών μου. Όμως στο τελευταίο μέρος του αγώνα το μονοθέσιό μου ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Η ομάδα άξιζε αυτή τη διπλή παρουσία στο βάθρο. Όλοι, εδώ αλλά και στο εργοστάσιο, δουλεύουν πολύ σκληρά και θέλω να τους ευχαριστήσω. Φυσικά αφιερώνω τον σημερινό μου αγώνα στον Jules (Bianchi) και την οικογένειά του. Χάσαμε έναν φανταστικό άνθρωπο, η καρδιά και η σκέψη μας είναι μαζί του».

Advertisement
Advertisement

kvyat-hun15-parcferme640tall

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις για 18 ημέρες ο Kvyat έχασε την ευκαιρία να γίνει ο νεότερος οδηγός στην ιστορία του σπορ που ανέβηκε στο βάθρο. Η επιτυχία του ήρθε σε ηλικία 21 ετών και 91 ημερών, ενώ ο Sebastian Vettel ήταν 21 ετών και 73 ημερών όταν στη Μόντσα το 2008 κατακτούσε την παρθενική από τις 41 έως τώρα νίκες της καριέρας του.