Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το πρόγραμμα της F1 και το πρόβλημα!

Ελλάδα 23:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρόγραμμα της F1 και το πρόβλημα!

FORMULA 1

Το πρόγραμμα της F1 και το πρόβλημα!

FORMULA 1

Η ανακοίνωση του προγράμματος του 2016 αυτή την εποχή έγινε για οικονομικούς λόγους όσο κι αν αυτό φαντάζει περίεργο. Η F1 βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή με την απήχησή της παγκοσμίως να πέφτει συνεχώς πράγμα που έχει αντίκτυπο και στις εμπορικές συμφωνίες με τις κατά τόπους πίστες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Το Γερμανικό GP βγήκε φέτος άκομψα τελευταία στιγμή από το πρόγραμμα καθώς οι οργανωτές δήλωσαν αδυναμία να πληρώσουν το παράβολο για το δικαίωμα οργάνωσης που ζητάει ο Bernie Ecclestone καθώς η φιλοξενία ενός αγώνα F1, δεν είναι τόσο αποδοτική στη Γερμανία. Σε ανάλογα προβλήματα βρίσκεται και η Ιταλία που λήγει το συμβόλαιό της το 2016. Το προσχέδιο του νέου ημερολογίου που συνήθως ανακοινώνεται φθινόπωρο ήρθε τόσο νωρίτερα ώστε να πιεστούν για να δράσουν σε Ιταλία και Γερμανία. Το Αζερμπαϊτζάν που κινείται συνολικά σε αγώνες διεθνούς κύρους πήρε ημερομηνία για τα μέσα Ιουλίου.

Ξεκινώντας τους αγώνες ένα μήνα αργότερα ο Ecclestone δίνει σ’ όλους όσοι εμπλέκονται να πληρώσουν το εποχικό τους προσωπικό για ένα μήνα λιγότερο. Πηγαίνοντας από την Αυστραλία στην Κίνα την ίδια βδομάδα, όπως και από τη Βρετανία στην Αυστρία ή Γερμανία/Ουγγαρία, Βέλγιο/Ιταλία, αλλά και Σιγκαπούρη/Μαλαισία, ΗΠΑ/Μεξικό οι ομάδες θα έχουν οικονομία κλίμακας στα ταξίδια. Επιπλέον μειώνονται τα κενά ανάμεσα στους αγώνες άρα δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια επικοινωνίας στα νεκρά διαστήματα. Όμως στον αντίποδα 7 αγώνες μέσα στο καλοκαίρι που πέφτει κατακόρυφα η τηλεθέαση και κατά συνέπεια η διαφημιστική δαπάνη δεν είναι ότι καλύτερο.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά το πρόγραμμα που διέρρευσε:

 

3/4  Australia (Albert Park)
10/4  China (Shanghai)
24/4  Bahrain (Sakhir)
1/5  Russia (Sochi)
15/5  Spain (Barcelona)
29/5  Monaco (Monte Carlo)
12/6  Canada (Montreal)
26/6  Britain (Silverstone)
3/7  Austria (Red Bull Ring)
17/7  Europe (Baku)
31/7  Germany (Hockenheim)
7/8  Hungary (Hungaroring)
28/8  Belgium (Spa)
 4/9  Italy (Monza)
18/9  Singapore (Marina Bay)
25/9  Malaysia (Sepang)
9/10  Japan (Suzuka)
23/10  USA (Austin)
30/10  Mexico (Mexico City)
13/11  Brazil (Interlagos)
27/11  Abu Dhabi (Yas Marina)