Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

To NewsAuto στο Φιοράνο για την πρεμιέρα του Vettel!

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To NewsAuto στο Φιοράνο για την πρεμιέρα του Vettel!

FORMULA 1

To NewsAuto στο Φιοράνο για την πρεμιέρα του Vettel!

FORMULA 1

Βρεθήκαμε στην πίστα της Ferrari, όπου φωτογραφίσαμε τον Sebastian Vettel στην πρώτη του εμφάνιση και καταγράψαμε τις αντιδράσεις των Ιταλών tifosi που υποδέχτηκαν το Γερμανό στο Μαρανέλο.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΦΙΟΡΑΝΟ: ΑΚΗΣ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗΣ

Το Μαρανέλο ξύπνησε με πολλή υγρασία, κάτι καθόλου ασυνήθιστο για την περιοχή. Όμως αυτό δεν μπορεί να αποκαρδιώσει έναν Γερμανό, πόσο μάλλον αν πρόκειται για τον Sebastian Vettel που έφτασε την Παρασκευή στην έδρα της Ferrari με σκοπό μια σειρά δοκιμών εγκλιματισμού στην ομάδα.

Ο νέος οδηγός της Ferrari μπήκε για πρώτη φορά στην πίστα του Φιοράνο κατά τις 9:30 το πρωί στο τιμόνι μίας California. Έκανε τους πρώτους του γύρους στην πίστα με μία 458 και γύρω στις 10 έκανε τον πρώτο γύρο – ιστορικής σχεδόν σημασίας – στο τιμόνι της F2012, του μονοθεσίου που ο ίδιος κέρδισε το 2012. Η πίστα ήταν για τα καλά βρεγμένη, όμως δεν έβρεχε με αποτέλεσμα οι πρώτοι περίεργοι να αρχίσουν να μαζεύονται στα κιγκλιδώματα της πίστας, η οποία είναι ακριβώς στην καρδιά του Μαρανέλο. 18 χρόνια μετά την πρεμιέρα του Schumacher, ένας επίσης Γερμανός πολυπρωταθλητής, βρέθηκε εδώ για να βγάλει τη scuderia από μία βαθιά αγωνιστική κρίση, όπως ακριβώς και τότε.

Advertisement
Advertisement

Ο Vettel ολοκλήρωσε περίπου 25 γύρους λίγο μετά τις 13:30 και μία ώρα μετά ξαναμπήκε στην πίστα, όταν πλέον ήταν αρκετά πιο στεγνή – με κάποια υγρά σημεία βέβαια στην αγωνιστική γραμμή. Ακόμη και ο καιρός ήταν βελτιωμένος χωρίς την παραμικρή απειλή βροχής. Σε κάποια φάση στην κλασσική γέφυρα της οδού Abetone – λίγο πιο κάτω από την κεντρική είσοδο του παλαιού εργοστασίου – δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα, λόγω των σταματημένων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα οι τοπικοί καραμπινιέροι να «γράψουν» αρκετούς tifosi. [nggallery id=3259]

Ανάμεσα στους θαμώνες ήταν και διάφοροι τουρίστες, κυρίως Ινδοί και Κινέζοι, οι οποίοι συνήθως έρχονται στο Μαρανέλο για να επισκεφτούν το μουσείο, και φυσικά δεν ήξεραν ότι ο Vettel ήταν μέσα στο μονοθέσιο. Πάντως ο ήχος του V8 ήταν συγκλονιστικός στο αστικό περιβάλλον του Μαρανέλο, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Ο Γερμανός οδήγησε όσο μπορούσε, μέχρι να πέσει το φως δηλαδή κατά τις 14:30 και όπως μάθαμε εκεί έκανε συνολικά 90 γύρους, με ταχύτερο γύρο στο 1’00”8. Στο τέλος κάθε stint έκανε και μία δύο εκκινήσεις στη μικρή ευθεία της πίστας. Κανένα λάθος δεν καταγράφηκε, ούτε βέβαια τετακέ ή έξοδος από την πίστα.

Advertisement

Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο Μαρανέλο; Σαφώς δημιουργήθηκε ένας ντόρος με την πρεμιέρα του Vettel όμως γενικά η υποδοχή ήταν μάλλον ψυχρή. Κάποια μαγαζιά είχαν αναρτήσει κάποιες πινακίδες που καλωσόριζαν τον Vettel και τίποτα παραπάνω. Τηλεοπτικά συνεργεία υπήρχαν μόνο δύο, το ένα τοπικό και το άλλο της Mediaset. Οι δύο δημοσιογράφοι που συναντήσαμε είχαν ελάχιστη ενημέρωση και ήταν ουσιαστικά εκεί σαν παπαράτσι, χωρίς καμία πρόσκληση από την ίδια τη Ferrari. [nggallery id=3260]

Να πούμε ότι η πρώτη δοκιμή του Vettel – η οποία θα συνεχιστεί την Κυριακή – είναι ημιεπίσημη μια και το συμβόλαιο του Γερμανού με τη Red Bull ισχύει έως τις 31/12. Πάντως, αν προσέξετε τις φωτογραφίες μας, ο ίδιος φαίνεται να φορά φόρμα και γάντια Ferrari ενώ το λευκό του κράνος φέρει τόσο το λογότυπο της Scuderia όσο και κάποιων χορηγών (Weichai). Αναλύοντας τις φωτογραφίες είδαμε ότι ο Vettel κάθε φορά που έμπαινε για 5-6 γύρους, στον πρώτο και στον τελευταίο χαιρετούσε το φιλοθεάμων κοινό.

Advertisement

Όταν νύχτωσε, καθήσαμε για ένα δίωρο στην κεντρική είσοδο της πίστας περιμένοντας το Γερμανό να βγει, όμως μάταια. Μέχρι τις 18:00 που περιμέναμε, ο Vettel ήταν ακόμη μέσα. Σύμφωνα μάλιστα με έναν υπάλληλο της Ferrari θα πήγαινε για νυχτερινή γνωριμία στον προσομοιωτή που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στην Gestione Sportiva. Από το καλημέρα ο Vettel φαίνεται να θέλει να αποδείξει ότι η Ferrari τελικά χρειάζεται το Γερμανό της για δεύτερη φορά! Μέχρι νεωτέρας, απολαύστε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε. Ίσως να είναι ιστορικές μετά από μερικά χρόνια…

Δείτε βίντεο από τις δοκιμές, πατώντας εδώ.