Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα του Ricciardo

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα του Ricciardo

FORMULA 1

Το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα του Ricciardo

FORMULA 1

Έφτασε κοντά στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε! Μπορεί ο Daniel Ricciardo να πανηγύρισε στο Grand Prix Σιγκαπούρης τον καλύτερο φετινό τερματισμό του, καθώς και το δεύτερο φετινό του βάθρο, όμως έμεινε να σκέφτεται τα… αν!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull Racing εκκίνησε και τερμάτισε δεύτερος, περνώντας 61 γύρους πίσω από τη Ferrari του πρώην teammate του, Sebastian Vettel. Παρότι θεωρεί πως είχε τη δυναμική για το κάτι παραπάνω, δεν βρέθηκε καν σε θέση να το επιδιώξει λόγω κακού… timing!

«Νομίζω πως ήταν η καλύτερη ευκαιρία μας να κερδίσουμε έναν αγώνα. Φτάσαμε κοντά στο στόχο αυτό και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για ότι πετύχαμε. Στην εκκίνηση ο Sebastian έφυγε μπροστά αλλά είχα αρχίσει να τον πλησιάζω όταν εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ίσως αν έφτανα ακόμα πιο κοντά, να μπορούσαμε να περάσουμε στα pit stop. Το γεγονός πως και οι δύο αλλαγές ελαστικών έγιναν υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, επηρέασε αρνητικά τις πιθανότητές μας για κάτι περισσότερο. Στο τέλος πέτυχα και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, πράγμα για το οποίο μπορώ επίσης να είμαι υπερήφανος. Είναι καλό που βρέθηκα ξανά στο βάθρο, είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μας», είπε ο 26χρονος οδηγός.

Advertisement
Advertisement

Με τους 18 βαθμούς της δεύτερης θέσης στη Μαρίνα Μπέι, ο Ricciardo ανέβηκε στους 73. Έτσι ο 26χρονος προσπέρασε τον teammate του Daniil Kvyat και πλέον είναι στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης πίσω από τους οδηγούς της Mercedes, της Ferrari και της Williams.

Ricciardo-singa15-act-a640

Πλέον, η προσοχή του στρέφεται στον αγώνα της προσεχούς Κυριακής, 27 Σεπτεμβρίου, που θα διεξαχθεί στην πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία.

Advertisement

«Στους τελευταίους αγώνες το σασί μας έχει αρχίσει να αποδίδει εξαιρετικά. Κοιτάμε μπροστά και στη Σουζούκα τα πηγαίνουμε παραδοσιακά καλά, αν και δεν περιμένω να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί ήμασταν εδώ. Μπορούμε όμως να είμαστε στην πρώτη πεντάδα», τόνισε ο Ricciardo.

Στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ήταν δέκατος το 2012 και δέκατος-τρίτος την επόμενη χρονιά τρέχοντας με τη ScuderiaToro Rosso ενώ πέρυσι, ως οδηγός πλέον της RBR, τερμάτισε τέταρτος.

Advertisement