Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το GP Βραζιλίας μεταφέρεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο!

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το GP Βραζιλίας μεταφέρεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο!

FORMULA 1

Το GP Βραζιλίας μεταφέρεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο!

FORMULA 1

Σημαντικές εξελίξεις έχουμε σχετικά με το μέλλον του Grand Prix Βραζιλίας, αφού το διαφαινόμενο ως δυσοίωνο μέλλον του εξασφαλίζεται με αλλαγή τόπου διεξαγωγής του!

Advertisement
Advertisement

Η Liberty Media ήταν καιρό τώρα στα… μαχαίρια με τους διοργανωτές του αγώνα στην πίστα Ιντερλάγκος στο Σάο Πάολο. Είναι άλλωστε ο αγώνας που έδινε τα λιγότερα χρήματα (ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονται μακριά από την Ευρώπη) για τα δικαιώματα φιλοξενίας ενός Grand Prix.

Η λύση στο πρόβλημα ήρθε από τις κρατικές αρχές και ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro! Σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε πως από το 2020 ο αγώνας φεύγει από το Ιντερλάγκος και μεταφέρεται στο Ρίο, σε πίστα που θα κατασκευαστεί χάρη σε ιδιωτικά κεφάλαια!

Όπως ειπώθηκε, έχει ήδη υπογραφεί η συμφωνία ανάμεσα στον κυβερνήτη του Ρίο, Wilson Witzel και τον Δήμαρχο Marcelo Crivella. Η πίστα θα δημιουργηθεί στο προάστιο Deodoro και στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους επτά μήνες!

Advertisement
Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Bolsonaro, το έργο αυτό θα κάνει καλό στην τοπική οικονομία και θα προσφέρει 6 με 7 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Πρέπει να τονιστεί πως αναφέρθηκε στα παραπάνω ως μία προσωπική νίκη, λέγοντας πως η Formula 1 θα αποχαιρετούσε την Βραζιλία.

Η πίστα αναμένεται να φέρει το όνομα του θρυλικού Ayrton Senna και θα σχεδιαστεί από τον Hermann Tilke, σε έκταση που μέχρι πρότινος ανήκε στον στρατό της χώρας.

Πρέπει όμως να σημειωθεί πως η πλευρά του Σάο Πάολο, υποστηρίζει πως το Ιντερλάγκος έχει συμβόλαιο για τη φιλοξενία του αγώνα έως και το 2020.

Advertisement