Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τίτλος τιμής για τον Lauda!

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τίτλος τιμής για τον Lauda!

FORMULA 1

Τίτλος τιμής για τον Lauda!

FORMULA 1

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βραβεύτηκε φέτος στα Laureus World Sports για τα επιτεύγματα της ζωής του. Ο Niki Lauda παραμένει ακόμη και σήμερα ο μόνος οδηγός στην ιστορία του σπορ που έχει πάρει πρωτάθλημα με τους δυο πιο πετυχημένους κατασκευαστές στην ιστορία της F1, τη McLaren και τη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Επιπλέον είναι ίσως ο οδηγός που εντυπωσίασε με την θρυλική επιστροφή του όταν κατάφερε έξι βδομάδες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το 1976 στο Νόρσλάιφ ν’ αγωνιστεί ξανά παρά τα σοβαρά του εγκαύματα. Αυτό έγινε το Σεπτέμβριο στο Ιταλικό GP στη Μόντσα. Ο Lauda τότε έτρεχε για λογαριασμό της Ferrari. Η μάχη εκείνης της χρονιάς για τον τίτλο αποτέλεσε και θέμα της ταινίας «Rush» που δημιούργησε πριν τρία χρόνια ο σκηνοθέτης Ron Howard.

lauda-laureus16-c-hamilton640

Advertisement
Advertisement

Ο Niki Lauda πήρε το βραβείο του για τα επιτεύγματα της ζωής του από τον επίσης τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton. Ο Lauda σήμερα είναι μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mercedes F1 με την οποία αγωνίζεται ο Hamilton. Το βραβείο του κορυφαίου αθλητή για το 2016 πήγε στον τενίστα Novak Djokovic που αγωνίστηκε και στα τέσσερα Grand Slam πέρυσι και κατάφερε να κατακτήσει τα τρία από αυτά.

Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν στην τελετή που έγινε στο Βερολίνο, ξεχώρισαν οι Nico Rosberg και Mika Hakkinen.